Dat er in Amsterdam diverse grachtenpanden zijn te vinden van een fabuleus niveau, dat hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een deel van deze panden is op zeer vakkundige wijze ‘gepersonaliseerd’ – en daarmee nogal verpest. Gelukkig zijn er ook genoeg panden die werkelijk prachtig zijn, voorzover persoonlijke smaak het toelaat een dergelijk statement te maken. Een goed voorbeeld is dit optrekje aan de Amsterdamse Bloemgracht.

Een kleine 2 miljoen om te leven als een God in Amsterdam

Laten we vooropstellen dat het historisch element in ’t Amsterdamse centrum ervoor zorgt dat het een zeer aantrekkelijke plek is om te wonen. Bovendien is het aan de grachtengordel en daar in de buurt minder toeristisch en daardoor niet zo druk als rondom het Damrak. Het maakt dat je – indien de financiële middelen aanwezig zijn – prima kunt vertoeven op bepaalde plekken. Het loft appartement aan de Bloemgracht is hier een perfect voorbeeld van.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe

Het kost weliswaar een aardig duit om hier je intrek te nemen, maar dat mag geen verrassing zijn. Het Amsterdamse centrum is prijzig en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. Bovendien is het wel prettig te weten dat er enige exclusiviteit bij komt kijken – en dat is niet alleen vanwege de waarde van je stulpje.

Dit prachtige loft appartement wordt aangeboden door DSTRCT Amsterdam en biedt zo’n 214 vierkante meter aan woonplezier. Nu weten we dat deze makelaar er om bekend staat woningen aan te bieden uit het hogere segment met een uitmuntende kwaliteit, maar mocht je dat niet weten – dit loft appartement onderstreept dat nogmaals.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe

Twee woonlagen vol luxe, comfort en stijl

Wat meteen opvalt aan het appartement is het feit dat er is gekozen voor een gebalanceerd verschil tussen karakteristieke elementen en moderne toevoegingen. Zo zie je bijvoorbeeld dat de dwarsbalken duidelijk aanwezig deel uit maken van het interieur, terwijl er ook diverse stalen constructies in combinatie met glas terug te vinden zijn. Het benadrukt dat dit loft appartement weliswaar een notabele leeftijd heeft bereikt, maar op zeer kwalitatieve wijze volledig past binnen het hedendaagse beeld van stijlvol interieur.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe

Iedere ruimte heeft z’n eigen kenmerkende stijl. Zo is de living licht door het tactisch gebruik van kleuren, maar tevens enorm knus (ondanks de gigantische ruimte) door de genoemde dwarsbalken en diverse hout-elementen. De badkamer daarentegen wordt dan weer gedomineerd door een combinatie van zwart en wit, afgemaakt met koperen elementen. Kortom, een zeer divers interieur – maar wel op een juiste wijze gerealiseerd.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe

Er zijn 3 slaapkamers aanwezig en 2 badkamers. Uiteraard voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel. De master bedroom is voorzien van een en-suite badkamer, wat voor extra comfort zorgt. Zoals duidelijk te zien op de foto zijn de woonkamer en woon/leefkeuken gesitueerd in een en dezelfde ruimte. Ondanks de grote centrale ruimte krijg je geen enkel moment het gevoel van een onpersoonlijke, kille sfeer. Sterker nog, wat ons betreft zorgt de aankleding en indeling voor een enorm sfeervol onderkomen.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe

Een pareltje middenin de stad

Zoals eerder al aangegeven is deze specifieke woning een perfecte plek om te genieten van high class Amsterdam, zonder enige last te hebben van het toerisme. De grachtengordel en de Negen straatjes liggen op steenworp afstand en alle andere belangrijke faciliteiten zijn allemaal op eenvoudige wijze bereikbaar. Wat ons betreft is dit pareltje van €1.750.000 het perfecte voorbeeld van het comfort en de rust die je zoekt in een woning in Amsterdam.

bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe bloemgracht amsterdam dstrct loft appartement Pure Luxe