De geruchten rondom een eventuele Formule-1 race in Zandvoort nemen toe. Het lijkt erop dat er steeds meer concreet nieuws naar buiten komt over een Grand Prix in ons eigen kikkerlandje. Naar het schijnt heeft de organisatie achter de F1 nu een concreet voorstel gedaan richting de eigenaren van Circuit Zandvoort. De bal ligt dus ergens in de duinen en naar het schijnt wordt er niet te lang gewacht op een eventuele reactie.

Circuit Zandvoort heeft alle potentie die vereist is voor de Formule-1

Het is natuurlijk niet iets wat zomaar even uit de lucht komt vallen. Er werd eerder al een haalbaarheidsonderzoek gedaan en dit bleek gunstig gestemd te zijn. Nu wacht de volgende grote horde: de financiële haalbaarheid én realisatie. Het is namelijk zo dat de Formule-1 een gigantische berg geld kost (oh echt?) en dit natuurlijk niet in een oogwenk klaar ‘ligt’.

Aan de betrokken partijen dus om ervoor te zorgen dat het financiële plaatje kloppend wordt gemaakt. Circuit Zandvoort zal dit niet op eigen houtje kunnen en moet daarom rekenen op steun van buitenaf. Daar de Formule-1 de koningsklasse van de autosport betreft, is de aandacht rondom deze race gigantisch. Tel daar nog eens bij op dat we met Max Verstappen een goudhaantje in ons bezit hebben (als Nederland zijnde) en je kunt wel indenken hoe groot de aandacht is voor een dergelijke Grand Prix.

Bernhard van Oranje: ‘iedereen is zich bewust van deze unieke kans’

Prins Bernhard van Oranje, één van de eigenaren van Circuit Zandvoort, geeft te kennen dat er een voorstel ligt. De organisatie achter de Formule-1 zou een concreet voorstel hebben gedaan en nu is het zaak dat de organisatie achter het circuit een onderzoek doet naar de financiële haalbaarheid van een race in de duinen. Hij geeft aan: ‘we moeten snel schakelen. De Formule-1 heeft liefst zo snel mogelijk uitsluitsel over een eventuele GP van Zandvoort.’

Waar we jullie eerst nog wisten te melden dat geruchten werden versterkt door informatie afkomstig uit betrouwbare hoeken, daar lijkt het nu toch wel heel serieus te worden allemaal. Met het doen van een voorstel kon het wel eens zo zijn dat Nederland vanaf 2020 voor minstens 5 jaar een thuisrace heeft voor Max Verstappen. Als we dan afgaan op het Oranje in Oostenrijk, Spa en Hockenheim, dan is dit een ongekend idee. Bovendien heeft Zandvoort historisch gezien heel wat mooie races voortgebracht. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Het kan in ieder geval op elk moment beklonken worden.