In de alweer meer dan vijftig jaar dat NetJets bestaat, heeft de private airline met meer dan 700 privéjets de grootste vloot privévliegtuigen ter wereld opgebouwd. In ons land alleen al betekent dat 1.100 vluchten. Salesdirecteur, Carsten Michaelis: ‘Dit hebben we echt te danken aan ons ongekend hoge niveau van persoonlijke service en betrouwbaarheid.’

Tekst: Lonneke Gillissen

NetJets stapelt unicum op unicum. Waar het bij de oprichting in 1964 de eerste chartermaatschappij voor privévliegtuigen wereldwijd was, voerde toenmalig ceo Richard Santulli in 1986 nog een vernieuwing door die geen precedent kende: shared ownership. Het unieke concept veranderde de privéluchtvaart voorgoed. Want, vond Santulli: waarom zou je een privévliegtuig aanschaffen als je een aandeel in een vliegtuig kunt nemen op basis van het aantal uur dat je van plan bent dat jaar te gaan vliegen? Voortaan had iedereen dus toegang tot een privévliegtuig, waar en wanneer dan ook ter wereld.

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

Alle zorg uit handen

Een gouden greep, zegt Salesdirecteur, Carsten Michaelis, ruim dertig jaar later. ‘Wat misschien niet iedereen weet, is dat je dankzij shared ownership niet maar één enkel vliegtuig tot je beschikking hebt, maar te allen tijde toegang hebt tot onze gehele vloot van zevenhonderd vliegtuigen.’ Hij somt de voordelen op: ‘Dit betekent dat je geen kosten hebt voor onderhoud en ferry-vluchten, en evenmin voor alle uren en dagen dat je vliegtuig aan de grond staat. Met shared ownership heb je altijd een vliegtuig voor je klaarstaan en betaal je voor het vliegen alleen.’ Enige vereiste is dat je minstens vijftig uur per jaar vliegt. Iets waar je met een aantal Europese vluchten al snel aan komt.

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

Carsten gaat door met zijn opsomming. ‘Het is natuurlijk heerlijk dat je nooit meer in de rij hoeft te staan, geen last hebt van vertragingen of oponthoud, en geen tijd kwijt bent met wachten op je bagage. Een investering dus die je dubbel en dwars terugverdient. Al was het maar omdat je nooit meer je hoofd hoeft te breken over welke vlucht je het best kunt nemen en welke aansluiting je moet hebben.’

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

Zelf hoef je alleen nog maar in- en uit het vliegtuig te stappen, verder regelt NetJets alles voor je. Van het huren en trainen van de piloten, het plannen van de vluchten, het maken van de roosters, en de gehele logistiek. En meld je je aan voor een vlucht, dan staat het vliegtuig gegarandeerd tien uur later al voor je klaar. Is het type vliegtuig even niet beschikbaar, dan garandeert NetJets Europe een upgrade naar een groter type. Uiteraard zonder extra kosten.

Cessna Citation Latitude

Maak je gebruik van shared ownership, dan is de kans groot dat een van je vluchten zal plaatsvinden in NetJets nieuwste vlaggenschip, de Cessna Citation Latitude. Een echte gamechanger, stelt Carsten Michaelis. ‘Samen met Cessna hebben we hard gewerkt aan het ontwerpen van een midsize jet met alle voorzieningen van een large cabin jet. In combinatie met de wendbaarheid van een licht vliegtuig een unicum in de luchtvaart.’

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

Alleen al alle state-of-the-arttechnologie aan boord is verbluffend. Zo beschikt het vliegtuig over SwiftBroadband, dat wereldwijde spraak- en hogesnelheidsdatasystemen biedt die passagiers toegang tot hun apparaten geven vanaf elke plek in de lucht. Over een wifisysteem dat is gekoppeld aan een satelliet en daardoor over de hele wereld bereikbaar is. En over een inflight entertainment system dat NetJets op maat heeft gemaakt op basis van haar uitgebreide kennis van de behoeften en wensen van haar klanten.

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

Van alle gemakken voorzien

Carsten Michaelis is dan ook trots op NetJets nieuwste aanwinst. Heel trots. ‘Het is fantastisch dat de Citation Latitude een korte landingsbaan aankan – bijvoorbeeld London City, waarvoor ons vliegtuig als enige gecertificeerd is – én tot grote hoogten kan stijgen. En doordat het zo energiezuinig vliegt, heeft het een buitengewoon voortreffelijk bereik – het kan zeven uur onafgebroken in de lucht blijven.’ Ook erg te spreken is Carsten over de bagageruimte, die hij extreem royaal noemt. ‘Hierdoor kun je alles meenemen wat je wilt, ski’s, golftassen, noem maar op. Bijkomend voordeel is dat je je zowel naar afgelegen plekken kunt laten vliegen als naar drukbezochte steden. Mooi, toch?’

Netjets privéjets service luchtvaart Pure Luxe

En niet alleen biedt de Citation Latitude genoeg ruimte voor alle bagage, ook jijzelf hebt alle mogelijke bewegingsvrijheid terwijl je in je comfortabele stoel geniet van een heerlijk kopje espresso. Carsten Michaelis wil tot slot graag nog het nieuwe, hypermoderne cabinedruksysteem genoemd hebben. ‘Doordat dit op elke hoogte een cabinedruk aanhoudt alsof je op zo’n 1525 meter hoogte vliegt, wordt de druk op je lichaam verlaagd, waardoor je meer ontspannen en uitgerust op je plek van bestemming aankomt.’ Want: comfort voor alles bij NetJets.

Voor meer informatie over NetJets in Nederland kunt u contact opnemen met:

Li Peyron
0800-NetJets (6385387)
+44 (0)20 7361 9694
Lpeyron@NetJets.com