Vijf maanden nadat BMW de 8-serie een nieuw leven inblies in de vorm van een sportieve en luxueuze vierzits coupe, komt BMW met een nieuwe cabrio. De versie is bijna identiek aan z’n coupé-broer, alleen beschikt de cabrio over een opvouwbare stoffen dak. BMW beweert dat het stoffen dak van de cabrio een uitstekende geluidsisolatie biedt. Bovendien kan het dak van de nieuwe BMW 8-serie cabrio geopend of gesloten worden met een tijd van 15 seconden, met een snelheid van circa 50 km/u.

De uitzonderlijke specificaties van de nieuwste BMW 8-serie cabrio

Het dak van de cabrio klapt omlaag onder een ‘achterdek’. Deze bevat stikwerk dat overeenkomt met de deurpanelen en het instrumentenpaneel. Een windscherm achter de voorstoelen is een standaard eigenschap van de cabrio. Daarbij kan er als optionele extra’s nog gekozen worden voor halswarmers en luchtblazers in de stoelen. Mocht je je cabrio ook in vol ornaat willen besturen bij -10, dan kan dit verdomd handig zijn.

BMW 8-serie cabrio Pure Luxe

Net zoals de coupe, zal in Noord-Amerika de M850i xDrive variant van de 8-serie cabrio beschikbaar zijn. De cabrio beschikt over een 4.4 liter V8 met dubbele turbo, goed voor zo’n 530pk. Deze is gekoppeld aan een acht-traps automaat die alle vier de wielen aandrijft. Doordat de cabrio zo’n 100 kilo zwaarder is dan de coupe, is de auto twee tienden langzamer in de sprint tot ongeveer 100 km/u – 3,9 seconden. Beide modellen hebben een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u.

De cabrio is beschikbaar voor een prijs van 121.400 dollar – een kleine €110.000. Hiervoor krijg je Adaptive M-vering, elektronisch gestuurde dempers, snelheidsafhankelijke besturing en optionele actieve rol stabilisatie. De cabrio die in Europa beschikbaar zal zijn wijkt iets af van het origineel. Deze heeft namelijk een 3.0 liter met twin-turbo zes-in-lijn turbodiesel, met 319pk.

BMW 8-serie cabrio Pure LuxeBMW 8-serie cabrio Pure LuxeBMW 8-serie cabrio Pure LuxeBMW 8-serie cabrio Pure LuxeBMW 8-serie cabrio Pure Luxe

Bron: Luxurylaunches