Er zullen beslist mensen zijn die twijfelen aan onze woorden wanneer we duidelijk maken dat we met ’s werelds meest iconische auto een Porsche 911 bedoelen. Logisch, smaak doet twijfelen en dat is natuurlijk geheel vrijblijvend. Echter, hoe graag je ook zou willen, je kunt niet ontkennen dat deze sportwagen de tand des tijds niet enkel heeft doorstaan, maar dit tevens op ongelooflijk succesvolle wijze doet. Vanavond krijgt de tijdlijn van de iconische bolide een nieuw hoofdstuk: de Porsche 992 maakt z’n opwachting. 

De achtste generatie Porsche 911 klopt op de deur: de Porsche 992

Het moge duidelijk zijn: met de 911 heeft Porsche al jarenlang een waar huzarenstukje in huis. De bolide is al sinds z’n geboorte een klasse apart en weet – zeker de laatste jaren – hoge ogen te gooien met z’n sportieve prestaties. ‘Hoezo dan? Een Lamborghini of Ferrari is net zo snel, misschien wel sneller’ – ja dat klopt, met tweemaal zoveel paarden. Bovendien is het een ongelooflijk pittige klus om een 911 op ’t circuit in het stof te laten bijten. De ingenieurs achter de fenomenale prestaties van deze auto weten zichzelf keer op keer te overtreffen.

porsche 911 992 auto onthulling Pure Luxe

Vanavond is het dan eindelijk zover, Porsche gaat de wereld laten zien hoe het nieuwe hoofdstuk van de 911-story vorm is gegeven. Er zijn natuurlijk al spionagebeelden opgedoken en menig computer-rendering heeft de revue gepasseerd. Ondanks dat zijn wij vol blijde verwachting dat het dan eindelijk zover is. Gelukkig is het merk uit Stuttgart zo lief geweest om ons allemaal mee te laten genieten. Via deze link kun je de onthulling live volgen. Daar gaat je autohart toch sneller van kloppen?