Porsche heeft niet bepaald een gebrek aan snelle en stijlvolle auto’s, integendeel zelfs. De 911 zal altijd het meest bekende en iconische model blijven, maar er is ook een iets meer conventioneel model dat je in stijl van A naar B brengt. We hebben het over de nieuwe Porsche Boxter GTS, die vanaf een kleine 110.000 euro verkrijgbaar is. Deze dingen maken deze auto een fenomenale auto.

De Porsche Boxter GTS is stijlvoller en agressiever dan eerst

Als je kijkt naar de oudere generatie Porsche Boxter zul je zien van hoever dit model komt. Hoewel het originele design en daarmee het silhouet van de auto hetzelfde blijft, zijn de lijnen van de nieuwe meer gedefinieerd, scherper en stoerder. Dit maakt de Boxter subtiel met een sportieve twist.

Het draait niet alleen om motorkracht

Liefhebbers van Porsche zijn waarschijnlijk gewend aan een zes cilinder motor achterin de Porsches. Een vier cilinder motor in het midden van de auto zal dan ook even wennen zijn. Maar wanneer je twee cilinders minder hebt en wel de beschikking over een turbo, ga je ook omlaag in het gewicht. En dat levert natuurlijk weer meer snelheid op, dus hierover hoef je je geen enkele zorgen te maken.

porsche boxter PURE LUXE

Hij is niet te opvallend

En dit bedoelen we positief. Wanneer je een Porsche rijdt, we nemen als voorbeeld een 911 Carrera T, zul je waarschijnlijk nogal wat bekijks trekken. Onopvallend even snel naar de supermarkt gaan zit er niet in. Als je met deze Porsche 718 Boxter GTS naar de supermarkt gaat, kan dat wel vrij onopvallend. Hij is subtiel genoeg om rustig overal te kunnen parkeren, terwijl je toch echt een dure sportauto rijdt die ook zo presteert.

Het geluid is alles behalve gemiddeld

Je hebt verschillende keuzes als het aankomt op de rij standen. Als je gewoon in normaal verkeer rijdt zul je de pook het liefst in Drive zetten, maar wanneer het kan of het nodig is kun je hem ook in Sport + stand zetten. Dan komt de vier cilinder helemaal tot leven en produceert deze een jaloersmakend geluid.

porsche boxter PURE LUXE

Er zitten kleine supercar details verborgen

In de Sport+ modus wordt de Boxter voorzien van een omhoog staande spoiler en wordt de vering stugger – dit zorgt voor een betere wegligging, en dus een sportievere rit. Het is levendig, uitermate gebalanceerd en het voelt precies hoe het zou moeten voelen.

Het is van Duitse kwaliteit

De dingen die Duitsers produceren staan over het algemeen bekend om twee dingen, kwaliteit en degelijkheid. Alles aan deze auto ademt dan ook kwaliteit, van de interieur panelen tot de pook, waarvan de buitenkant is gemaakt van Alcantara . Die laatste hoef je niet eens te gebruiken tijdens het rijden, maar zelfs daar is aan gedacht. Dat bewijst genoeg.

De stoelen geven je het gevoel een coureur te zijn

De stoelen, overigens ook van Alcantara, zorgen ervoor dat je comfortabel zit bij alle snelheden. Dit maakt het perfect voor de liefhebber van wat sportiever rijden, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

porsche boxter PURE LUXE

Hij heeft twee kofferbakken

De motor in het midden van auto biedt natuurlijk meerdere voordelen. Een daarvan, of eigenlijk twee, zijn de kofferbakken. Zowel voor als achter heb je ruimte voor bagage of andere spullen die je nodig hebt. Een heerlijke sportwagen met ruimte dus.

Bron:D’marge