Wie dacht dat de cryptocurrency hype voorbij is, heeft het mis. De welbekende Bitcoin bestaat nu al zo’n 10 jaar en heeft de afgelopen jaren voor veel ophef gezorgd. Positief én negatief. Met het opkomen van de Bitcoin schoten ook veel andere cryptocurrencies uit de grond. De business die dit met zich mee brengt is gigantisch. Floyd Mayweather en DJ Khaled waren hier ook van op de hoogte en dachten een slag te kunnen slaan in de crypto wereld. Echter hebben ze door onjuist handelen nu gigantische boetes ontvangen voor hun crypto praktijken.

Floyd Mayweather en DJ Khaled krijgen boetes

Een gezamenlijke boete van meer dan $750.000 is voor velen een nachtmerrie waar we zo snel mogelijk uit willen ontwaken. Echter is het met de vermogens van deze 2 een gedachte waarvan ze hoogstwaarschijnlijk geen minuut langer wakker van zullen liggen.


De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de twee beboet vanwege het onrechtmatig promoten zonder de juiste inlichting van ontvangen vergoedingen. Mayweather ontving $100.000 voor het promoten van Centra Tech aan zijn 8 miljoen volgers, waar DJ Khaled ongeveer $50.000 in ontvangst mocht nemen. Mayweather ontving op zijn beurt ook nog eens $200.000 voor het promoten van twee andere currencies. Via hun social media promoten ze de coins met teksten als ‘Haal nu de jouwe voordat ze weg zijn, ik heb de mijne al’.

In een overeenkomst is afgesproken dat beide het gekregen bedrag terug moeten betalen plus een boete. Voor Mayweather zullen de totale kosten zo’n ruime $600.000 zijn en DJ Khaled zal ongeveer $150.000 moeten ophoesten. Daarnaast mogen de twee zich de komende 3 jaar niet bemoeien met promotie van crypto’s of andere financiële instrumenten.