Ayrton Senna, velen zullen hem omschrijven als een van de – als niet dé – grootste in zijn sport. Hij staat in ieder geval in een illuster rijtje met de beste van de beste. Max Verstappen wordt zo nu en dan nog vergeleken wordt met deze man en dat is natuurlijk een geweldig compliment. Zo’n 30 jaar geleden won Senna zijn eerste titel in een McLaren-Honda en nu is er een toegewijde fan die bedacht heeft dat een eerbetoon wel op zijn plaats zou zijn. Zie hier dus de speciale McLaren P1 GTR als eerbetoon aan de Braziliaanse coureur.

McLaren P1 GTR als eerbetoon

We zouden een punt kunnen maken van het feit dat de fan geen McLaren Senna heeft gebruikt, maar ach.. klein detail. Er zit klaarblijkelijk zo’n 3 jaar aan werk en 800 uur aan stylen (spuitwerk) in. Aan de moeite die er in is gestoken, zal het dus zeker niet liggen. De McLaren is gehuld in het iconische wit-rood van Marlboro, de sponsor destijds. De bijnaam van de bolide is ‘Beco’. Beco was de bijnaam die de ouders van Senna hem vroeger gaven.

“I am not designed to finish 2nd or 3rd…I am designed to win”.

Een leuk detail is dat de bovenstaande iconische quote van Senna in de deur staat gegraveerd. Naast authentieke onderdelen voor het prachtige interieur, heeft de fan ook nog een speciale helm laten maken in de bijbehorende Marlboro kleuren. Al met al een geweldig initiatief van een grote fan.

Bron: Dmarge