Wat ooit bedoeld was als concept car gaat lijk nu eindelijk werkelijkheid te worden. De Nissan GT-R50 by Italdesign was aanvankelijk geen auto die gebouwd zou worden maar de auto van bijna één miljoen komt er echt. Voor wie fan was van het conceptmodel is daar dan ook goed nieuws. De productieversie lijkt namelijk als twee druppels water als het ontwerp van het concept.  

De Nissan GT-R50 by Italdesign dan toch in productie

De speciale GT-R50 heeft een 3,8-liter twinturbo V6 met daarbij een vermogen van 720 pk en 780 Nm aan koppel. Alhoewel de auto afgeleid is van de Nismo GT-R die een vermogen heeft van 600 pk en 628 Nm is de nieuwe bolide van Nissan toch een stuk sterker. Het vijftig-jarig bestaan van zowel de GT-R als Italdesign wordt dan ook gevierd met maar liefst 50 exemplaren van de Nissan GT-R50 by Italdesign. Er zijn vandaag de dag nog steeds een aantal exemplaren beschikbaar. De klanten van deze geweldige bolide wonen naar verluidt vooral in het Midden-Oosten.

De Nissan beschikt verder nog over turbo’s van de GT3 racer, lagers, zuigers, drijfstangen, sterkere krukas en nog een aantal aanpassingen. Deze hoogwaardige techniek zorgt voor een groots deel voor het exorbitant hoge prijskaartje, maar de exclusiviteit verklaart natuurlijk het best die 990.000 euro. In Nederland komt er overigens ook nog BPM bij, waardoor het uiteindelijke prijskaartje ruim boven één miljoen komt te liggen.

Nissan GT-R50 Pure Luxe

 

Bron: AD