Normaal gesproken is een catamaran wat betreft luxe en eigenschappen net een beetje minder overdadig dan een jacht. Maar Sunreef heeft met de nieuwe 120 Sunreef Power de grenzen tussen deze twee soorten redelijk weten te vervagen. Deze Catamaran is eigenlijk ook gewoon een jacht, en dus het beste van twee werelden.

120 Sunreef Power

Sunreef heeft al ongeveer twintig jaar een zeer respectabele naam als ’t aankomt op de bouw van catamarans. Eerst startte het bedrijf met zeilboten die later veranderden in luxueuze jachten, en uiteindelijk begonnen ze met de power reeks. De nieuwe 120 Sunreef Power valt eigenlijk gewoon in de categorie jachten. Als we bijvoorbeeld kijken naar de buitenste passages, zijn deze zo gemaakt dat ze natuurlijk licht binnenlaten in het interieur, terwijl het ook dient als bescherming tussen het voordek en het open gedeelte. Het ‘geraamte’ mag dan wel alle aspecten van een catamaran beheersen, de luxe en aankleding behaalt ruimschoots het niveau van een superjacht.

sunreef PURE LUXE

Een jacht met de voordelen van een catamaran

Het voordeel van zo’n grote catamaran is natuurlijk het grote volume tussen de twee drijvende delen, wat vaak zorgt voor een hoeveelheid ruimte die is te vergelijken met een veel groter jacht. In dit geval is er een ongewoon ruime hoofdruimte, met in het midden luxe zit stoelen en verderop een diner tafel voor tien personen. Verder is er een open ruimte die in verbinding staat met de cockpit. Het is mogelijk om van het hele hoofddek één grote ruimte te maken, bijvoorbeeld voor een feestje.

sunreef PURE LUXE

De eigenaar zal het aan niets ontbreken

Op de brug is er eveneens een grote ruimte met open zijkanten, een bar, een spa-zwembad en meubels die je kunt verplaatsen om er een dans- of eetruimte van te maken. Op het voordek is verder nog een open privé ruimte te vinden, met zitplaatsen, zonnebedden en de mooiste uitzichten over de oceaan. Het schip is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, waarbij de eerste versie plaats biedt aan 8 gasten en 8 crewleden. De crew verblijft op een aparte divisie. De grootste suite is op het hoofddek, en biedt grote mate van privacy. De 120 Sunreef Power heeft tot slot een grote garage met een klein bootje, een jetski en een klein aantal andere speeltjes voor in het water.

Bron: Robbreport