Het nieuwste concept van Goliath, de polar-explorer, doet ons wederom versteld staan. Het superjacht Alexis is maar liefst 117 meter lang inclusief de meest luxueuze aspecten die je maar kunt wensen. Aan ruimte dan ook geen gebrek op het superjacht. Landen op een speciaal dek met een helikopter, een opslagruimte voor een vliegtuig, zwembaden en een garage voor mogelijke onderzeeërs. Alexis weet ons hoe dan ook aangenaam te verrassen. 

Het superjacht Alexis wordt het indrukwekkendste exemplaar ooit

Het superjacht is door niemand minder dan designer Steve Kozloff ontworpen. Kozloff is verantwoordelijk voor de gehele Goliath polar-explorer serie. Hij weet echter met Alexis de spijker op zijn kop te slaan. Het vaartuig is uitermate geschikt voor diverse expedities met daarbij oog voor detail en uiteraard de meest luxueuze faciliteiten. Met twee zwembaden op verschillende dek-niveaus die bovendien overdekt zijn is zowel aan de eigenaar als de bemanning en gasten gedacht.

Daarbij kent het jacht een helipad en opslagplaats van circa 280 vierkante meter waar er maar liefst ruimte is voor vier kleine helikopters. Kozloff ontwierp het landingsplatform zodat helikopters gemakkelijk kunnen opstijgen en landen onder alle omstandigheden. Daarbij maken de verschillende soorten helikopters van het jacht een goede, stabiele basis voor het verkennen van afgelegen delen wereldwijd, die op geen enkele andere manier bereikt kunnen worden.

Superjacht Alexis Pure Luxe

De faciliteiten van Alexis die diverse expedities mogelijk maken

Andere kenmerken van het superjacht zijn verwarmde leuningen en deuren om problemen met ijsvorming te voorkomen tijdens het bezoeken van koude streken. Daarbij is de romp zo ontworpen dat het door gematigd ijs kan breken. Alexis heeft bovendien een grote garage met twee onderzeeërs en andere onderwaterspeeltjes die nuttig zijn tijdens de expedities. Er zijn daarbij ook vier reddingsboten aanwezig op het dek voor eventuele noodsituaties.

Er zijn drie master-slaapkamers aanwezig inclusief luxe accommodaties waar ruimte is voor 20 gasten. De voorwaartse buitenruimtes zijn speciaal ontworpen voor eventuele gasten, waar onder andere een buiten bar op het bovenste dek aanwezig is. Mocht de Alexis ooit in productie gaan dan belooft het een van de meest magnifieke ontdekkingsjacht ooit te worden.

Bron: Robb Report