Amsterdam zou Amsterdam niet zijn, als er niet om de zoveel tijd wat ‘spannends’ gebeurt. Toch kunnen we heel stellig zijn als we zeggen dat we dit nieuws liever over hadden geslagen. Er schijnt namelijk al geruime tijd een bende actief te zijn die zich vooral richt op BN’ers en de horloges die ze dragen. Zo zijn er al meerdere mensen ten prooi gevallen aan ronduit agressief en gewelddadig gedrag dat de bendeleden gebruiken. 

De bende heeft het voorzien op juwelen en horloges en maakt deze met fors geweldig afhandig

Het hele verhaal kent z’n oorsprong in november afgelopen jaar, toen Estelle Cruijff ’s nachts het slachtoffer werd van enkele overvallers. De personen in kwestie dwongen Estelle d’r horloge af te doen. Toen dit niet snel genoeg bleek te gaan, gingen de overvallers over op fysiek geweld en begonnen ze Cruijff te slaan. Een gebeurtenis die volgens de woorden van De Telegraaf nog steeds veel negatieve invloed heeft op het leven van Estelle Cruijff.

Volgens de berichten gaat hem om een bende die actief is in Amsterdam-Zuid, rondom het Vondelpark. In die omgeving werd Estelle Cruijff overvallen en diezelfde omgeving was ook het decor van de overval vorige week. Toen werd de vader van Nicolette van Dam op klaarlichte dag tegenover het Hilton Hotel overvallen en gedwongen zijn horloge af te doen. Ook ditmaal werd er fors geweld gebruikt. Zo zwaar dat de man in kwestie zwaar toegetakeld in het ziekenhuis terechtkwam.

amsterdam zuid bners rolex overvallers horloges Pure Luxe

Het lijkt een actie gericht tegen de welvaart van anderen – nieuwsberichten spreken dat tegen

Volgens velen lijkt het erop dat de bende zich vooral richt op de welvaart van BN’ers. Zo wist PRIVÉ eerder al te melden dat ook Ronnie Rosenbaum (de ex van Tatjana Simic) slachtoffer is geworden van de horloge-overvallers. Als gevolg van deze reeks aan incidenten heerst er een specifieke angst onder BN’ers in Amsterdam. Verscheidenen hebben te kennen gegeven dat ze niet langer met dure juwelen of horloges over straat gaan. Men laat alles thuis in een kluis – om zo het risico niet te lopen het volgende slachtoffer te zijn.

Er is tot op heden nog weinig bekend over de daders en hun werkwijze, of motief. Wat wel duidelijk is, is het feit dat er de afgelopen weken – zeker in de laatste weken van 2018 – meerdere horloge-gerelateerde overvallen plaats hebben gevonden in de buurt. Zo werd een man berooft omstreeks 04.00u ’s nachts aan de Vondelstraat en overkwam een oudere vrouw hetzelfde enkele weken eerder. Dat er een bende actief is, dat lijkt vrijwel zeker.