Als Formule-1 coureur zijnde verdien je je boterham natuurlijk met gas geven. De mannen zijn stuk voor stuk gewend aan de hoogste snelheden en het dagelijks verkeer is voor hun slaapverwekkend – zo kunnen we ons voorstellen. Het is daarom natuurlijk essentieel dat je als Formule-1 coureur ook buiten het circuit een spannende bolide kunt rijden, om zo de sleur van ’t ‘normale’ verkeer enigszins tegen te gaan. De auto’s die de heren bezitten in hun privé-omgeving zijn dan ook allerminst saai te noemen.

Jenson Button – McLaren MSO 675LT Spider & Ferrari F40

Jenson Button is inmiddels met pensioen en heeft McLaren bedankt voor de jarenlange samenwerking. Zoals meestal heeft ook Button een bolide die gelieerd is aan de renstal waar hij voor uitkomt (of kwam in dit geval). De Brit wordt zo af en toe gespot in een donkergrijze McLaren MSO 675LT Spider. Een leuk autootje en beslist een bolide die hij zo af en toe op z’n staart zal trappen. Dit lukt ook wel vrij aardig met zo’n 660pk aan boord. De Ferrari F40 behoeft uiteraard geen verdere uitleg. Het moge duidelijk zijn dat Button z’n supercars kent.

auto's formule 1 coureurs privé-leven Pure Luxe

Fernando Alonso – Maserati GranCabrio & McLaren 570 FABlue (Fernando Alonso Blue, juist)

Het is weliswaar een wat oudere foto, maar Fernando Alonso heeft wat betreft auto’s een zeer stijlvolle smaak. Fernando werd in dienst van de Scuderia naast een Maserati GranCabrio gespot. Een prachtige bolide, welke hij vast en zeker wel eens op z’n staart zal trappen, maar over ’t algemeen toch meer gezien wordt als een cruiser. Uiteraard heeft Alonso sinds z’n overstap naar ’t team van McLaren ook een bolide van dat merk onder z’n billen. Een McLaren 570 FABlue om precies te zijn. Ja, een McLaren in een kleur blauw speciaal voor Fernando Alonso gemaakt.

auto's formule 1 coureurs privé-leven Pure Luxe

Lewis Hamilton – Pagani Zonda 760LH & McLaren P1

De huidige wereldkampioen Formule-1 staat erom bekend een aardig macho-mannetje te zijn. Hij wordt dan ook vaak gespot in een grote diversiteit aan bolides welke allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn ongelooflijk snel. Neem nou de Pagani Zonda 760LH: een dikke V12 motor en 760 wilde paarden. De McLaren P1 mag er overigens ook wel wezen, het is tenslotte het top-model in de huidige range van modellen bij McLaren. De geruchten gaan overigens ook dat Hamilton een van de gelukkige eigenaren zal worden van een Mercedes-AMG Project One. Het kan verkeren.

auto's formule 1 coureurs privé-leven Pure Luxe 2

Max Verstappen – Aston Martin DB11/V12 Vantage S & Porsche 911 GT3 RS

Tja, de Nederlander heeft het erg goed voor elkaar. Los van het feit dat ‘ie goed boert bij z’n huidige werkgever Redbull, heeft de beste man ook nog eens geluk met ’t automerk achter Redbull. Aston Martin is sinds dit seizoen wat meer op de voorgrond te vinden en dat zorgt er tevens voor dat Max leuke bolides onder z’n bips heeft. Sterker nog, hij heeft overal ter wereld de beschikking over een Aston Martin, waar ‘ie ook is. Dat is nog eens een prettige service. Max is overigens ook al eens gespot in een Porsche 911 GT3 RS, toen hij z’n opa bezocht in Montfort – deze bolide zou inmiddels weer verkocht zijn.

auto's formule 1 coureurs privé-leven Pure Luxe

Felipe Massa – LaFerrari & Ferrari F12 Berlinetta

De Braziliaanse Massa is een mannetje van de merken. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo heeft Massa al enige tijd z’n naam verbonden aan het exclusieve horlogemerk Richard Mille en heeft hij sterke banden met de Scuderia. Hij wordt dan ook regelmaat gespot in een Ferrari. Op de foto zien we de zeer spectaculaire Ferrari LaFerrari, maar op z’n Social Media laat ‘ie ook andere modellen de revue passeren. Denk dan aan een knalrode F12 Berlinetta bijvoorbeeld. Massa heeft niets te klagen.

auto's formule 1 coureurs privé-leven Pure Luxe 3

Bron: Racingnews365