Het is nog niet zo lang geleden dat Bentley de wereld kennis liet maken met de Bentayga. De ‘über-SUV’ van Bentley deed menig luxe-hart sneller kloppen en de vraag ‘of het wel in ’t merkaanbod past’ werd al snel vergeten. Toch kreeg de Bentayga niet de mogelijkheid om alleen te heersen over het SUV-rijk, daar Rolls-Royce met de Cullinan ook een aardige vinger in de pap had. Nu probeert Bentley met de Bentley Bentayga Speed ervoor te zorgen dat ze de king of the hill worden in SUV-land.

De Bentley Bentayga Speed bevat dat beetje extra peper

Zoals jullie misschien al verwachten heeft deze ‘nieuwe’ Bentayga meer vermogen dan de vorige. Logischerwijs noemt Bentley het dan ook de ‘Speed’-versie. De 6.0-liter W12 onder de motorkap levert bij de normale Bentayga zo’n 600pk. Bij deze Bentayga Speed is dat cijfer opgekrikt naar zo’n 626pk. Met deze vermogenstoename is de gigantische SUV in staat om een 0-100km/u sprintje te voldoen in slechts 3,9 seconden.

bentley bentayga speed suv Pure Luxe

Met deze vermogenstoename is het mogelijk om je Bentayga met plankgas over de magische grens van 300km/u te jagen. Volgens Bentley zelf zou de topsnelheid ergens bij 305km/u liggen. Een absurd statistiek wanneer je je realiseert dat het hier een loodzware SUV betreft. Met dit gegeven is de Bentley Bentayga in één klap de snelste productie-SUV in de wereld. Iets waar ze bij Lamborghini niet blij mee zullen zijn. Uiteraard zijn andere technische aspecten ook aangepast, zo is er een grotere accu geplaatst, bevat de auto carbon-keramische remmen én zijn er diverse Speed-details in het interieur verwerkt. Fancy much?

bentley bentayga speed suv Pure Luxe bentley bentayga speed suv Pure Luxe