De organisatie achter de F1 van Zandvoort heeft het kabinet benadert voor een jaarlijkse bijdrage van €5.000.000 voor een F1-race in Zandvoort. Deze bijdrage is essentieel om het evenement – dat minstens 5 jaar gehouden zal worden – in goede banen te laten verlopen. Het gaat om een grote som geld en minister Bruins van de VVD voelt er weinig voor. De financiële injectie moet dus niet gezocht worden bij het kabinet.

Bruno Bruins, Minister voor Medische Zorg en Sport, stemt niet in

Dat blijkt uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Om exact te zijn geeft Bruins aan dat het kabinet weigert financiële steun te verlenen aan een sportevenement dat in handen is van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf. Volgens Bruins is dit de reden dat een rijksbijdrage niet nodig is en ook niet gerechtvaardigd is.

Hij geeft tevens aan dat een commercieel sportevenement van dit formaat genoeg voordelen biedt voor het bedrijfsleven in Nederland. Deze bedrijven zouden daarom ook financieel in kunnen stappen, daar er voor hun genoeg potentieel is. Denk dan aan naamsbekendheid, dienstverlening en internationale netwerkmogelijkheden.

Zandvoort heeft nog een lange weg te gaan vóór 2020

Het was al eerder bekend dat het een helse klus zou worden om vóór 2020 alles in kannen en kruiken te hebben wat betreft een Formule-1 Grand Prix. Met het afwimpelen van financiële ondersteuning door de overheid, heeft de organisatie achter de Formule-1 opnieuw een lastige horde te nemen. Het was aannemelijk dat de overheid om steun werd gevraagd, maar de afwijzing gooit roet in het eten. Hoe dit bedrag nu gerealiseerd gaat worden is nog maar de vraag. De tijd tikt intussen rustig verder.

Bron: Algemeen Dagblad