Als het gaat om telefonie, dan zijn het steevast de merken Apple en Samsung die bij iedereen als eerste over de tong rollen. Tuurlijk, er zijn ook nog andere spelers zoals HTC, Huawei en Google, maar Apple en Samsung kennen verreweg de grootste naamsbekendheid. Traditiegetrouw lanceert Samsung hun flagship toestel altijd in het begin van ’t nieuwe kalenderjaar. Zo ook dit jaar weer, binnenkort mogen we namelijk kennismaken met de nieuwe Samsung Galaxy S10.

De Samsung Galaxy S10 volgt alle trends

Zoals verwacht is het toestel voorzien van nóg dunnere randen, zodat de gebruiker praktisch alleen een scherm vast heeft. Het is tevens de grootste optische verandering bij de nieuwe Galaxy – samen met het ‘gat’ in ’t beeldscherm dat men gebruikt voor de selfiecamera. Waar we bij andere merken vaak nog een uitsparing zien, die het beeld doet wegvallen, daar heeft Samsung dus gekozen voor een volledig scherm met een gat erin voor de camera.

Daarnaast heeft Samsung – net als voorgenoemde Huawei – besloten dat deze nieuwe Galaxy S10 klaar moet zijn voor een triple camera systeem. Zo is er een camera voor een wide shot, ultra-wide én telephoto lens om je foto’s optimaal te kunnen schieten. Daarnaast is er een scene optimizer toegevoegd die het mogelijk maakt om in werkelijk iedere situatie de beste plaatjes te schieten.

Technisch compleet en veelzijdig

De Samsung Galaxy S10 is voorzien van een ultrasonische vingerafdrukscanner die het mogelijk maakt om je telefoon te unlocken door je vinger simpelweg op het scherm te leggen. Onder het scherm gaan de technische hoogstandjes verder. De telefoon opereert op basis van een Snapdragon 855 processor, met mogelijkheden tot 12GB aan RAM-geheugen. Uiteraard is ook het interne geheugen on point: er kan voor maar liefst 1TB aan geheugen worden gekozen in dit nieuwe toestel.

Prijzen zijn vooralsnog enigszins wisselvallig, maar het toestel gaat beginnen bij zo’n €800 voor het instapmodel en voor de plus-versie zul je uiteindelijk een prijs betalen die schommelt tussen de €1300 en €1400. Niet mals, maar wel te verwachten in deze klasse.