Wanneer je iemand vraagt waarom hij of zij onderneemt, dan is het antwoord steevast ‘ik wil m’n eigen koers kunnen bepalen’. Logisch, veel mensen aarden niet terwijl ze gebukt gaan onder een wirwar van regeltjes, machtsverhoudingen en werknemersrollen. Toch is er een nog grotere groep die wél vrede heeft met een rol als werknemer. De ondernemersgeest is er wel, maar de durf ontbreekt vaak. NXXT rijscholen is een sterk voorbeeld van hoe ondernemen in een relatief veilige omgeving mogelijk kan zijn.

NXXT rijscholen maakt ondernemen met een sterk fundament mogelijk

Het is voor ondernemers vaak een afweging van risico’s en opbrengsten. Wat levert een keuze me op, hoe kan ’t me de kop kosten. We zien dan ook met enige regelmaat jonge ondernemers die niet volledig hun wens achterna streven – puur uit risico-overweging. Zeker als beginnend ondernemer wil je je ergens instorten met de vrijheid van het ondernemen, maar de relatieve zekerheid van een werknemersverband.

nxxt rijscholen ondernemen franchise rijinstructeur Pure Luxe

NXXT rijscholen heeft deze situatie op zeer stabiele wijze weten vorm te geven door het realiseren van een landelijke rijschool, die zich ontwikkelt op ZZP-basis. Zo kan het bedrijf op korte tijd door alle provincies bekendheid verwerven, terwijl er weinig tot geen restricties zijn voor de betrokken rijinstructeurs. Uiteraard moet je als potentiële instructeur wel enige affiniteit hebben met autorijden. Het is dan ook niet wenselijk dat je een track-record bezit van meerdere gedeukte bolides. Dat zou het leerproces niet ten goede komen.

 

NXXT combineert krachten op de juiste wijze

Waar de meeste bedrijven zich vooral focussen op het vormen van een vaste kern – en van daaruit verder kijken – daar is NXXT juist bezig met een zelfvoorzienend netwerk. Een spinnenweb van instructeurs aangesloten bij de rijschool uit voorkeur voor de ondernemende kant. De rijschool bestaat pas 10 jaar, maar telt inmiddels al 125 franchisenemers door het hele land.

Het meest aantrekkelijke aan de formule die NXXT hanteert is het feit dat de rijschool een werkzekerheid biedt voor iedere instructeur. Zo wordt iedere instructeur voorzien van een toereikend aantal leerlingen. Daarnaast behoud je wel alle voordelen en vrijheden van het ondernemen. Juist die combinatie is wat het zijn van rijinstructeur voor NXXT zo interessant maakt.

nxxt rijscholen ondernemen franchise rijinstructeur Pure Luxe

Als franchisenemer dien je in het bezit te zijn van een lesauto en een opleiding tot rijinstructeur. Die laatste volg je bij het opleidingsinstituut van NXXT – genaamd FIRSTT. Een opleiding tot volwaardig rijinstructeur kost €4950. Uiteraard is hier, door het predikaat beroepsscholing, belastingteruggave voor te ontvangen. Bovendien is het zo dat wanneer je ingeschreven bent bij het UWV, je gebruik mag maken van het zogenaamde scholingsbudget. Dit zorgt ervoor dat het volgen van een dergelijke opleiding voor iedereen toegankelijk en relatief eenvoudig is.

Oprichter Jan Catsburg ziet de behoefte

Als we de meest ideale situatie mogen schetsen, dan is deze wat ondernemen precies zoals NXXT het realiseert. Ondernemen is nu eenmaal aan enkele risico’s verbonden en niemand neemt graag risico’s. Echter, als je op deze wijze kunt ondernemen, terwijl je tevens de zekerheid hebt van werk, dan lijkt de uitgangspositie ineens een stuk rooskleuriger.

nxxt rijscholen ondernemen franchise rijinstructeur Pure Luxe

Oprichter Jan Catsburg.

Het is die combinatie van factoren wat ervoor zorgt dat NXXT al sinds de oprichting bekend staat om de juiste prijs/kwaliteitverhouding en een uitmuntende service. Waardes die ook Jan Catsburg hoog in het vaandel heeft staan en die door de franchisenemers glashelder over worden genomen.