Hij werd 85 jaar oud, Karl Lagerfeld. Dé man achter het Chanel met de twee ‘C’s’ als logo. De Duitse topontwerper is volgens Franse media vandaag overleden.

Karl Lagerfeld stippelde een succesvolle koers uit voor Chanel

Naar het schijnt voelde Lagerfeld zich al een langere tijd niet echt goed. Dat werd duidelijk toen hij – voor het eerst in 36 jaar – niet aanwezig was bij de Chanel show in Parijs aan het begin van dit jaar. Karl Lagerfeld verschijnt daar altijd ten tonele om het applaus voor de nieuwe collectie in ontvangst te nemen. Dat was dit jaar dus wel anders. Volgens een woordvoerder van Chanel was Lagerfeld destijds ’te moe’ om aanwezig te zijn bij de show.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) op

Karl Lagerfeld werd al in 1983 aangesteld als hoofdontwerper bij Chanel. Met zijn karakteristieke uiterlijk was Lagerfeld een verschijning overal waar hij kwam. Er werd bovendien over hem gesproken als een individu dat niet vergeleken kon worden met andere ontwerpers. Het nieuws dat Karl Lagerfeld is overleden brengt een schokgolf teweeg in de modewereld en betekent tevens het einde van een zeer kenmerkende periode.