Als luxemerken iets goed door hebben, dan is dat wel dat er in Azië voldoende afzetmark is te creëren. Er zijn legio aan vermogende mensen die in China of bijvoorbeeld Japan staan te popelen om bergen met geld uit te geven. Bovendien staan Aziaten erom bekend dat ze graag iets ‘speciaals’ kopen voor hun geld, dus limited editions kennen gretig aftrek in die markt. Mede vanwege die reden heeft Rolls-Royce het Chinese nieuwe jaar – het jaar van ’t varken – afgetrapt met liefst vier exclusieve versies van hun Wraith, Ghost, Dawn en Cullinan.

Een Rolls-Royce wordt altijd gekocht, laat staan wanneer deze zéér exclusief is

En met exclusief bedoelen we dan ook echt heel erg exclusief. Alhoewel het Chinese nieuwe jaar al begon op 5 februari, heeft Rolls-Royce deze speciale edities pas enkele dagen geleden geïntroduceerd. Om precies te zijn werden de speciale Ghost, Dawn en Wraith aan het publiek getoond bij de Rolls-Royce dealer in Beverly Hills. De vlugge rekenaar zal opmerken dat de Cullinan ontbreekt en dat klopt helemaal.

rolls royce year of the pig Pure Luxe

De Rolls-Royce Cullinan is namelijk een beetje de vreemde eend in de bijt bij dit viertal. Waar de Ghost, Wraith en Dawn gekenmerkt worden door een zwart/gouden jasje, daar is de Cullinan gehuld in het rood. Bovendien is de Rolls-Royce Cullinan tot stand gekomen in samenwerking met de Mandarin Oriental Hotel Group. Eén van de Cullinans werd uitgevoerd in Scala Red, terwijl de andere twee in Magma Red kwamen.

rolls royce year of the pig Pure Luxe

Wél de Ghost, Wraith en Dawn – niet de Cullinan

Van de super-de-luxe SUV werden slechts drie exemplaren gebouwd, welke allen tentoongesteld werden bij Mandarin Oriental Hotels in Boston, Washington en Miami. Het wordt nog vreemder wanneer we jullie vertellen dat de speciale Ghost, Dawn en Wraith gekocht kunnen worden in Beverly Hills – en de Cullinan niet. Sterker nog, er is geen info omtrent de Cullinan. Mensen met interesse zullen dus moeten wachten op officieel bericht van Rolls-Royce. Zover we nu weten komt deze gelimiteerde SUV niet op de markt.

rolls royce year of the pig Pure Luxe

De bolides worden allemaal gekenmerkt door enkele Year of the Pig details. Zo krijgt iedere auto een badge die doet hinten naar de speciale editie. Bovendien zorgen enkele details in het interieur voor opnieuw een subtiele herinnering. Wat betreft prijzen is nog niets bekend, dit mede vanwege het feit dat klanten hun Rolls niet standaard zullen kopen. We zijn in ieder geval al groots fan van het kleurschema dat deze auto’s kenmerkt.

rolls royce year of the pig Pure Luxe rolls royce year of the pig Pure Luxe rolls royce year of the pig Pure Luxe rolls royce year of the pig Pure Luxe