Als we praten over oude Aston Martins, dan zijn de DB4 en de DB5 absolute pareltjes. Uiteraard geholpen door de James Bond films, maar los daarvan nog steeds zeer stijlvolle, racers. Auto’s die gemaakt zijn om de passie die rijden heet te realiseren en we durven te stellen dat het Britse merk daar zeer goed in is geslaagd. Deze Aston Martin DB4 is bij verzamelaars en liefhebbers van classic car events beslist geen onbekende. Het exemplaar heeft daadwerkelijk geracet en staat nu te koop bij Auxietre & Schmidt.

Een Aston Martin DB4GT uit 1960 is een waar pareltje voor de racerij

Deze specifieke Aston Martin DB4GT werd origineel verkocht aan racefotograaf Guy Griffiths – in Deep Carriage Green met een Beige interieur. Drie jaar later werd de bolide overgenomen door Mike Knight en toen werd er gehoor gegeven aan het originele idee voor de Aston Martin DB4GT. Onder toeziend oog van Knight werd de Aston onderdeel van diverse race-events en concoursen.

aston martin db4gt auxietre & schmidt Pure Luxe

Iets later – in 2004 om precies te zijn – werd Aston Engineering Ltd ingeschakeld voor het bouwen van een dedicated racemotor. Met een 4,2-liter twinplug motor die 370pk leverde was de DB4GT klaar voor een nieuwe bladzijde in ’t boek. Er werd deelgenomen aan diverse vintage races en de bolide ontving steevast een uitnodiging voor het Goodwood Festival of Speed. Nu is de bolide dus in handen van Axietre & Schmidt en klaar voor de verkoop. De prijs? Die is op aanvraag, maar reken maar op een bedrag van minstens €500.000.

aston martin db4gt auxietre & schmidt Pure Luxe aston martin db4gt auxietre & schmidt Pure Luxe

Bron: Auxietre & Schmidt