Met allerduurste bedoelen we dan ook: duurste nieuwprijs van een bolide ooit. Er zijn uiteraard klassiekers die vele malen meer moeten kosten, maar daar hebben we ’t nu dus niet over. Het is nog niet zo lang geleden dat Bugatti ons verwende met een nieuwtje, een halfjaar geleden werden we blij gemaakt met de Bugatti Divo. Ditmaal komt het merk met een creatie die nog nét iets exclusiever is – ja, dat is mogelijk. Deze Bugatti La Voiture Noire Coupe is een one-off en overtreft je stoutste dromen.

De Bugatti La Voiture Noire Coupe is een handgemaakt meesterstuk

Met een prijskaartje van zo’n kleine 17 miljoen euro mag je verwachten dat het een zeer spectaculaire auto betreft en dat is zonder twijfel te stellen. De inspiratie voor deze creatie werd gehaald uit de iconische Bugatti Type 57 SC Atlantic. De fanatieke liefhebber zal de lijnen van die zeer stijlvolle coupé dan ook direct herkennen.

bugatti la voiture noire coupe Pure Luxe

De basis komt min of meer van de Bugatti Chiron en dit is onder andere terug te zien in de krachtbron. Het is dezelfde 8,0-liter 16cilinder W16 als die in de Chiron. Uiteraard is het uiterlijk volledig onder handen genomen. Dit resulteert in een veel langer front, opgetrokken uit carbon. Herkenbaar is de vloeiende C-lijn, welke we inmiddels vaker terug zien komen bij Bugatti’s van deze eeuw. Ieder onderdeel is met de hand vervaardigd – wat benadrukt hoe exclusief deze bolide is. De auto is overigens al verkocht aan een ‘Bugatti liefhebber’.

bugatti la voiture noire coupe Pure Luxe bugatti la voiture noire coupe Pure Luxe bugatti la voiture noire coupe Pure Luxe