De handel in klassieke auto’s is al sinds jaar en dag een zeer vruchtbare markt. Het is voor verzamelaars dé kans om de laatste parel aan hun collectie toe te voegen en voor investeerders een veilige haven voor gestaag rendement. Zo eens in de zoveel tijd komt zo’n verzameling dan weer op de markt – zoals het geval bij deze collectie Porsches van Jan Koum. Maar liefst 10 van z’n Duitse bolides gingen onder de hamer bij Gooding & Co.

10 van de meest begeerlijke Porsches onder de hamer

Het is publiek geheim dat Jan Koum een voorliefde heeft voor Porsches die niet echt alledaags zijn. Een vlugge blik op z’n verzameling bevestigd dan ook meteen dat het hier niet gaat om een Boxer of een 911 Carrera 4s. Nee, Koum gaat voor het échte werk: een 918 Spyder en een 911 GT3 RS 4.0 bijvoorbeeld. Bolides die praktisch allen het Porsche DNA overbrengen op de weg, zonder daaraan enige concessie te doen.

porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe

Voor de liefhebber van het sportwagenmerk uit Stuttgart was het dan ook smullen geblazen toen het nieuws op de markt kwam. Toch valt het in ’t geval van Koum enigszins tegen: de opbrengst kwam niet in de buurt van het vooraf gestelde bedrag. Desondanks een zeer fraaie collectie van een van de – in onze ogen – beste automerken die de wereld rijk is.

porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe porsches veiling gooding & co jan koum whatsapp Pure Luxe