Als het mooie weer één groot voordeel met zich meebrengt, dan is dat wel het flaneren met je favoriete supercar. Winterse dagen, kou, regen en sneeuw, daar moet menig autoliefhebber niets van hebben. Zo anders is dat met zomerse dagen vol zon en zwoele temperaturen. Lamborghini weet dat en om die dagen goed door te komen hebben ze de Huracán naar de kapper gebracht. Nu kun je lekker met een open dakje rijden in de Lamborghini Huracán Evo Spyder.

De Lamborghini Huracán Evo Spyder is hét speeltje voor de zomer

Nu moeten we zeggen dat een Lamborghini op zichzelf al fantastisch speelgoed is en we niet zullen klagen als het dak er niet af kan. Toch is het in de zomer wel prettig om te weten dat je bolide met een druk op de knop ‘dakloos’ is en je daardoor nog meer geniet van de zon én het heerlijke geluidje wanneer je gas geeft. De Huracán Evo Spyder is in staat om in 17 seconden het dak weg te klappen – bij een maximale snelheid van 50km/u. Bovendien kun je er voor kiezen om het achterraam wel of niet omhoog te laten.

lamborghini huracán evo spyder supercar Pure Luxe

De bolide wordt aangedreven door een krachtige, 631pk sterke V10. Door een andere constructie is de Lamborghini Huracán Evo Spyder ietwat langzamer dan z’n ‘gewone’ broertje. Een sprint van 0 naar 100km/u gaat in 3,1 seconden. Wat je langzaam noemt natuurlijk. De topsnelheid is wel hetzelfde als de Lamborghini Huracán Evo, namelijk 323km/u. Niet misselijk.

lamborghini huracán evo spyder supercar Pure Luxe

Lamborghini gaat de bolide leveren vanaf de lente, nadat deze z’n debuut heeft gemaakt op de Geneva Motor Show.  Mocht je er behoefte aan hebben, dan kan de bolide optioneel worden voorzien van Forged Carbon. De prijs van de bolide zal starten vanaf een ruime €250.000. Met enkele opties links en rechts kom je al gauw op een prijs van €300.000 uit. Niet mals, maar hé, zomerweer vraagt voor een goede voorbereiding.

lamborghini huracán evo spyder supercar Pure Luxe