Als we praten over horlogemerken die wat minder bekend zijn bij het grote (mainstream) publiek, dan is L.U.Chopard daar beslist één van. Uiteraard kent iedereen Chopard van de uitstekende juwelen die het huis maakt, maar de horloges zijn iets ‘minder’ bekend. Overigens geen slecht aspect, daar het volledig in lijn is met de exclusieve kwaliteit van de horloges. Er zijn in het verleden al enkele zeer uitmuntende stukken gefabriceerd door Chopard, waaronder de Full Strike (een minute-repeater). Hier wordt opnieuw een pareltje aan toegevoegd met de Flying T Twin. De eerste flying tourbillon van het merk.

De L.U.Chopard Flying T Twin past moeiteloos binnen de fenomenale collectie

Als het gaat om horlogerie, dan is verfijnd design alles. Een horloge kán opvallend zijn, maar dat is verre van een vereiste. Schoonheid zit ‘m in de details en dat betekent dat werkelijk iedere millimeter – of micron, om in de juiste termen te blijven – ongekend veel aandacht krijgt. Het mooie is dan ook de passie die komt kijken bij merken die zich daar volledig op toeleggen. De gebruikelijke top-3 van het publiek is dan ook niet verkeerd, maar er is meer op horlogegebied dan dat ene merk wat iedereen kent.

Zoals we gewend zijn is ook de L.U.Chopard Flying T Twin weer een waar genot voor het oog. Het horloge is dusdanig vormgegeven dat de Tourbillon alle aandacht ontvangt, zonder deze op te eisen. Een belangrijk stijlelement – waar Chopard een schot in de roos heeft te pakken – is het feit dat de ‘drukte’ van de Tourbillon de enige is. Veel horloges met Tourbillon worden overladen met andere drukke elementen, waardoor het eerder chaotisch dan stijlvol is.

L.U.Chopard Flying T Twin flying tourbillon Pure Luxe

In het geval van de L.U.Chopard Flying T Twin is dit totaal niet zo. De flying tourbillon wordt omgeven door een wijzerplaat met subtiele indexen en een centrum opgemaakt uit guilloche. Enkel de 12-uur markering is in cijfers gedaan, zodat ook hier niets teveel aandacht opeist. Het maakt dat het geheel in z’n fairmined gouden kast goed tot z’n recht komt.

Slechts 50 exemplaren van dit huzarenstukje zien het daglicht

Als iets goed is en een hoog niveau weerspiegelt, dan is exclusiviteit een mooie bijkomstigheid. Een stukje vakmanschap behoort in onze ogen namelijk niet ‘gewoon’ en ‘doorsnee’ te worden. Hoe kun je dit het beste voorkomen? Juist, door exclusiviteit te garanderen. De L.U.Chopard Flying T Twin zal slechts 50 maal geproduceerd worden, dus met de exclusiviteit zit het wel goed.

L.U.Chopard Flying T Twin flying tourbillon Pure Luxe

Het horloge meet 40mm in diameter en is slechts 7,2mm dik. De gouden kast is een passend jasje voor het in-house gefabriceerde L.U.C. 96-24L uurwerk. Uiteraard is het uurwerk voorzien van de gepatenteerde ‘Twin technologie’ van Chopard. Deze heeft betrekking op de wijze waarop de veertonnen gepositioneerd zijn in het uurwerk, deze zijn namelijk gestapeld. Een magnifiek staaltje horlogerie, zeker wanneer je je realiseert dat het uurwerk slechts 3,3mm dik is. Met een gangreserve van 65 uur, een chronometer certificaat én het poinçon de Genève is dit horloge een waar staaltje vakmanschap.