Als er één motor uit de stal van Mercedes door de jaren heen meer dan eens z’n strepen heeft verdiend, dan is ’t wel de fameuze V12 biturbo. Zo’n 16 jaar lang heeft Mercedes er alles aan gedaan om de grootste krachtbron te finetunen en volledig te perfectioneren tot de gerenommeerde V12 biturbo die het vandaag de dag is. Echter is het nu tijd om afscheid te nemen – wat resulteert in een stijlvol afscheid. Mercedes zwaait de motor uit met deze Mercedes-Benz S65 AMG Final Edition.

De Mercedes-Benz S65 AMG Final Edition is een waardig afscheid

Laten we vooropstellen dat praktisch iedere AMG die Mercedes aflevert een pareltje an sich is. Het mooiste van een AMG is het rauwe geluidje dat de machine produceert. Sterker nog, in vergelijking met een RS van Audi of een M van BMW zijn veel kenners het erover eens dat AMG het mooiste geluid weet te produceren. We zijn er dan ook vrij zeker van dat deze S-klasse een geluid produceert dat op eervolle wijze het einde van een tijdperk kenmerkt.

mercedes benz sklasse s65 amg final edition Pure Luxe

Het is uiteraard geen standaard S-klasse, nee het betreft hier de lange versie. Daarnaast is de bolide voorzien van werkelijk iedere optie die je maar kunt bedenken – waaronder een panoramadak en individual seats achterin. Iedere Final Edition-versie wordt geleverd in een zwarte metallic-lak, met eronder bronskleurige 20-inch velgen. Dit kleurschema is ook terug te vinden in het interieur, met zwart leder en koperkleurige accenten. Er zullen slechts 130 exemplaren gemaakt worden van deze ‘über-benz’. Over prijzen is nog niets bekend, maar wat ons betreft is iedere prijs eentje goed genoeg voor het einde van een tijdperk.

mercedes benz sklasse s65 amg final edition Pure Luxe mercedes benz sklasse s65 amg final edition Pure Luxe mercedes benz sklasse s65 amg final edition Pure Luxe