Ja, dat is inderdaad een hele mond vol, maar het is écht de volledige typenaam van deze nieuwe, exclusieve Omega Seamaster. Horlogeliefhebbers weten dat merken als Omega steeds vaker met ‘Limited Editions’ op de markt komen, omdat het vrij eenvoudig lijkt. Deze laatste toevoeging, geïnspireerd door Manhattan, is dan ook geen uitzondering op die trend.

De Omega Seamaster geïnspireerd op Manhattan’s bouwwerken

Ondanks het feit dat de Seamaster ooit het licht zag als perfect duikhorloge, is deze editie verre van een duikhorloge te noemen. Nee, de Omega Seamaster die we hier zien is een slank ontwerp met dress watch aspiraties zonder grenzen. Het horloge is vormgegeven in een 39,5mm rvs-stalen kast en bevat een Master Chronometer Caliber 8800 uurwerk. Waar ‘Master Chronometer’ uiteraard staat voor Omega’s tegenhanger van Rolex’ ‘Superlative Chronometer’ – om de uitmuntende accuraatheid aan te tonen.

omega seamaster exclusive boutique new york Pure Luxe

Een New York ‘exclusive’

De wijzerplaat is lichtjes gebogen, waardoor de fume grijze kleur nog beter tot z’n recht komt. Het logo, de wijzers en de indexen zijn gemaakt van 18kt witgoud en op 6 uur vinden we een subtiel datum-venster. Er zullen 399 exemplaren worden gemaakt, waarbij ieder exemplaar de skyline van New York op de caseback heeft gegraveerd. Deze gelimiteerde Omega Seamaster zal geleverd worden op een zwart lederen band en uiteraard alleen beschikbaar zijn in de Omega boutiques gevestigd in New York. Mocht je interesse hebben, is een ticket richting New York dus wel vereist.