Als er één horlogemerk is wat onlosmakelijk is verbonden aan ruimtemissies, dan is het wel Omega. Het merk uit Biel is al jarenlang de ‘hofleverancier’ van horloges voor astronauten en heeft – zeker in de begindagen van ruimtemissies – gigantisch veel bekendheid verworven met de Omega Speedmaster. Onder andere bij de Apollo 11 missie werden Speedmasters gedragen en dat wordt nu gevierd door het merk. 50 jaar Apollo 11 resulteert in deze gouden Omega Speedmaster.

De Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Watch is een gepaste viering

Toen de astronauten aan boord klommen van de Apollo 11 raket, werden ze vergezeld door een stel Speedmasters om hun polsen. In 1969 werden Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins de ruimte in gestuurd om daar de fameuze tekst ‘One small step for man, one giant leap for mankind’ uit te spreken. Inmiddels is het alweer een halve eeuw geleden dat deze iconische gebeurtenis plaatsvond.

Omega Speedmaster Apollo 11 50th anniversary watch Pure Luxe

Om dit moment te vieren, liever gezegd de 50e verjaardag van dit moment te vieren, heeft Omega een limited edition Speedmaster ontwikkeld. Zoals gezegd is de Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Watch volledig uit goud vervaardigd. Het resulteert in een opvallende chrono, waar de Speedmaster normaliter weinig opvallend – subtiel – is. Het horloge wordt uitgevoerd in een kast van 42mm met een bracelet gemaakt van Moonshine Gold. De bezel biedt een mooi contrast met een bordeaux rode inlay.

Omega Speedmaster Apollo 11 50th anniversary watch Pure Luxe

Op de wijzerplaat vinden we indexen terug die ontwikkeld zijn uit Onyx. Onder de wijzerplaat ligt het kloppend hart. In het geval van deze Omega Speedmaster betreft het een handopwinder: Omega’s 3861 uurwerk. Normaliter geeft Omega de Speedmaster een dichte case back mee, maar dat is bij deze versie niet het geval. Aan de achterzijde kun je het uurwerk bekijken door de saffieren case back. Deze is tevens omgeven door een gedeeltelijke kaart van Amerika. Het horloge zal slechts 1.014 keer geproduceerd worden en krijgt een prijs van €28.000.