Het is alweer even geleden dat Panerai voor het eerst met een brons horloge op de markt kwam. Destijds werd het horloge met veel enthousiasme ontvangen. Logisch ook, daar het duik-DNA en brons een fantastische combinatie zijn. Inmiddels is de brons-trend enigszins afgezwakt maar dat maakt de horloges er niet minder mooi om. Toen de Panerai Submersible Bronzo voor het eerst op de markt kwam, was deze gelimiteerd en toegankelijk voor enkel de ‘beste’ Panerai klanten.

Nu mag iedereen een gooi doen naar de Panerai Submersible Bronzo

Als het gaat om bronzen horloges, dan wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen een ‘laagje’ brons en een échte bronzen kast. In het geval van Panerai – hoe kan ’t ook anders – spreken we over het laatste. De Panerai Submersible Bronzo is namelijk volledig uit brons opgetrokken en dit resulteert in een prachtig effect naar verloop van tijd. Brons staat er namelijk om bekend relatief sterk te reageren op omgevingsfactoren zoals vocht en zonlicht. Het gevolg is dus prachtige patina waar menig horlogeliefhebber wild van wordt.

panerai submersible bronzo horloge Pure Luxe

De kast meet 47mm in diameter, wat vrij fors is, maar gewoon voor een Panerai. De wijzerplaat heeft dezelfde donkerbruine kleur als de keramische inlay van de bezel. Zowel de indexen als de wijzers zijn gevuld met Lume. Het horloge is waterdicht tot een diepte van 300 meter, zoals het hoort. Achter de schermen doet het in-house P.9010 automatische uurwerk z’n best om de tijd op ieder gewenst moment nauwkeurig weer te geven. Een Panerai zoals ‘ie hoort te zijn, maar beslist geen walk in the park. Het horloge kost namelijk een nette €16.000. Voor meer informatie, bekijk de website van Panerai.

panerai submersible bronzo horloge Pure Luxe