Ondernemen zit in je bloed en komt al vroeg tot uiting’, zo werd ons altijd verteld. In zekere zin geloven we dat ook, maar het is altijd prettig als er levend bewijs is voor een dergelijke bewering. Het was dan ook wel even een momentje van verbazing toen we hoorden dat de 6-jarige Ryan volgens Forbes vorig jaar maar liefst 11 miljoen dollar wist om te zetten met zijn Youtube-kanaal. Pardon? Ja je leest het goed: $11.000.000 zette de kleine man om. Hoe? Dat gaan we je vertellen.

Ryan ToysReview is het gat in de markt, zo blijkt

De naam verraadt al meteen wat de core-business is van het Youtube-kanaal van deze 6-jarige ‘money machine’. Als 6-jarige ben je niet in staat om gigantisch lastige wetenschappelijke formules op te lossen (enige uitzondering daargelaten misschien), maar je bent wel in staat om met speelgoed te spelen. Sterker nog, je ontwikkelt al vrij snel een zeer sterke voorkeur voor bepaald speelgoed en dat is alleen maar fijn. Daarmee kun je leeftijdsgenoten helpen – deze zitten waarschijnlijk dagenlang op ’t internet om te bekijken wel speelgoed ze moeten aanschaffen. Mooi, die 21e eeuw.

Anyhow, Ryan ToysReview is dé autoriteit op het gebied van speelgoed en met name het beoordelen ervan. Nu is het natuurlijk wel een serieuze business. Ryan mag dan wel het gezicht zijn van het kanaal, de video’s worden door de rest van de familie op vakkundige wijze in elkaar gezet. Het blijkt een gouden business te zijn want Forbes wist het kanaal te schatten op zo’n 11 miljoen dollar in omzet. Weliswaar voor aftrek van belastingen, maar toch. Laat dat even op je inzinken? Het kanaal heeft maar liefst 15.080.341 abonnees. We kunnen niet anders dan concluderen dat we als kind onze roeping hebben gemist. Ongelooflijk.

Bron: ThisisInsider