Smart Watches: het blijft een onwennig iets wat ons betreft. Bij Pure Luxe houden we van horlogerie, één van de meeste pure vormen van vakmanschap en luxe. Toen de Smart Watches hun intrede deden, werd er nogal onwennig op gereageerd. Inmiddels lijken de ‘gadgets’ (nee, het zijn absoluut geen horloges) toch een vaste plek in de markt te hebben verworven. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd alvorens er een Smart Watch op de markt zou komen met een exorbitant hoog prijskaartje. Die tijd lijkt nu te zijn gekomen. Maak kennis met de Tag Heuer 45 Connected Modular Full Diamond.

Een Tag Heuer vol diamanten voor $180.000

Het is geen verzinsel uit eigen koker, nee echt. Tag Heuer claimt zelf dat ze met deze Tag Heuer 45 Connected Modular Full Diamond naast een hele mond vol – ook de Smart Watch ter wereld hebben gemaakt. Er zijn maar liefst 589 diamanten gebruikt om ervoor te zorgen dat dit horloge een niet te missen uitstraling zou krijgen. Het is tevens dit ‘subtiele’ detail wat er voor zorgt dat de Tag Heuer z’n allerminst magere prijskaartje enigszins kan verantwoorden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer) op

Het horloge komt met kast die 45mm in diameter meet. Deze kast is verder vervaardigd van gepolijst wit-goud en bepakt en beplakt met maar liefst 23,35 karaat aan briljanten. Het AMOLED-scherm biedt een resolutie van 400 x 400 pixels en eronder vinden we 512mb geheugen en 4gb aan opslag. Deze Smart Watch is gemaakt in samenwerking met Intel en Google en draait op het Android WearTM-systeem.

Mocht je helemaal happy worden van je schitterende diamanten-versiering, maar toch niet zo happy zijn met de digitale toevoeging: wees gerust. Omdat Tag Heuer deze Smart Watch modular heeft gemaakt kun je de Smart Watch verwisselen met een mechanisch horloge. Die laatste zou dan werken met behulp van het bekende Caliber 5-uurwerk. Een mooie bijkomstigheid, mocht de Smart Watch niet meer worden geupdate.