Het komt niet iedere dag voor dat er een grote groep Ferrari’s in één klap wordt vernietigd. We keken dan ook even raar op toen we zagen dat er maar liefst 51 bolides tegelijkertijd tot onbruikbaar ‘puin’ werden gereduceerd. Het was ’t resultaat nadat tyfoon Jebi zich liet gelden en met verwoestende kracht over Japan heen trok. 

Officiële Ferrari-dealer ziet showroom volledig onder water lopen

In het hart van de stad Kobe is een kunstmatig eiland te vinden, waarop het officiële verkooppunt van de Ferrari-bolides is gesitueerd. Toen de tyfoon z’n intrede deed in de stad werd al gauw duidelijk dat het een helse klus zou worden om de Ferrari’s in eer te houden. Medewerkers hebben geprobeerd om met behulp van zandzakken al het water buiten te houden, maar daar slaagden ze niet in. Het gevolg: maar liefst 51 van de in totaal 53 Ferrari’s volledig onbruikbaar.

De auto’s zijn stuk voor stuk volledig onder zeewater komen te staan, dus er is geen redden meer aan. Vervelend detail is misschien nog wel het feit dat er meerdere exemplaren klaar stonden om hun nieuwe eigenaar te ontvangen. Alles beschadigde bolides zijn per vrachtauto weggehaald en hebben een enkeltje sloop gekregen. De dealer zal zich bij de verzekering melden om te kijken in hoeverre dit gemiste fortuin nog enigszins vergoed kan worden. Duidelijk is wel dat heel wat mensen moeten wachten op hun Ferrari. Een kostbare situatie die niet zo snel terug bij ’t oude is.

Bron: Luxurylaunches