Een startsalaris om van te dromen is misschien een understatement, want dit salaris topt nu al menig loonstrookje van iemand die ruim 30 jaar in dienst is bij dezelfde werkgever. Dat er in de advocatuur goed geld valt te verdienen, dat is ons al langer duidelijk. Het is niet voor niets dat een van ’s lands grootste strafpleiters (lees: Gerard Spong) zichzelf laatst wist te verwennen met een hagelnieuwe Rolls-Royce. Waar die bedragen helemaal de pan uit reizen, dat is aan de overkant van de grote plas. Leest u mee.

Milbank, Tweed, Hadley & McCloy voert de salarisstrijd aan

Het is ieder jaar opnieuw weer een strijd: welk advocatenkantoor weet zichzelf bovenaan de lijst te zetten met astronomische ‘beginners-loontjes’. Hoe gerenommeerder de firma is, hoe langer de wachtrijen van potentiële kandidaten die graag een stoeltje willen bij de grote jongens. Het is dan ook niet vreemd dat men verwacht dat je de benen onder je lijf uit rent en dat je vrijwel de klok rond tijd en energie in de firma steekt. Als we zeggen dat je als advocaat-stagiair wordt afgebeuld bij dergelijke kantoren, dan drukken we ons nog zacht uit.

Een advocaat-stagiair bij een grote firma verdient enorm

Enige redelijkheid is dan ook wel het belonen met een aardige financiële compensatie. Daarin wordt rekening gehouden met meerdere aspecten, buiten het vele werken om. Zo wordt er ook gekeken naar kosten voor huisvesting, levensonderhoud en inflatie – maatschappelijk verantwoord recruiten is hot. Normaliter wordt de toon rondom salarissen gezet door Cravath, Swain & Moore, maar nu is dat dus anders. Nu Milbank een dergelijk getal heeft gepubliceerd is het slechts een kwestie van tijd alvorens andere grote kantoren zullen volgen. Overigens kan de firma het best beloven: vorig jaar werd een omzet van $916.500.000 gerealiseerd. Op zoek naar een lucratieve startersfunctie?

Bron: Advocatie