Exclusiviteit betaal je, daar kun je nou eenmaal niet omheen. Echter is er wel degelijk een verschil tussen exclusiviteit vanwege de oorsprong en exclusiviteit vanwege de eisen die een merk of dienst eraan stelt. Wat ons betreft kan dit trio van Bentley geschiedenisboeken in die laatste categorie geplaatst worden. Het is namelijk zo dat het automerk de exclusiviteit zélf heeft ontwikkeld. Desalniettemin zijn het beslist bijzondere items die alleen weggelegd zijn voor mensen met een forse portemonnee. 

Bentley geeft een geschiedenisboek uit in drie verschillende versies

Wat het boek zo bijzonder maakt is het feit dat er slechts zeer weinig exemplaren gemaakt zullen worden en het feit dat ieder exemplaar tevens op z’n eigen spectaculaire manier wordt vormgegeven. We hebben ’t dan over een kaft van Bentley-leder of bijvoorbeeld diamanten details die enigszins moeten rechtvaardigen dat je er zo’n gigantisch groot bedrag voor neertelt.

bentley centenary opus boek Pure Luxe

De reden voor het ontwikkelen van deze boeken ligt bij de viering van het 100-jarig bestaan. Bentley wil een eeuw van het merk natuurlijk niet onopgemerkt aan de mensen voorbij laten gaan, dus worden er onder andere een aantal luxueuze boeken gemaakt. Het boek wordt gemaakt in samenwerking met uitgever Opus. In samenspraak met het Britse automerk is afgesproken dat de uitgever toegang zal hebben tot exclusieve informatie en beelden. Met als resultaat dus dit bijzondere Bentley Centenary Opus boek.

bentley centenary opus boek Pure Luxe

Een exclusief boek is pas exclusief bij een torenhoge prijs en een kleine oplage

Het boek zal in drie verschillende vormen op de markt komen. Zo is er de Centenary Edition, welke het meest betaalbaar is: €3.400. Dit boek zal omhuld worden door Bentley-leder en in 500 stuks geproduceerd worden. Daarna komt de Mulliner Edition, dit boek zal verkocht worden voor €14.300 en slechts 100 maal verkocht worden. De absolute uitschieter is de Carat Edition. Dit boek wordt versiert met diamanten en zal €230.000 moeten kosten. Er zullen slechts zeven exemplaren worden gemaakt.