De gemiddelde Nederlander – en dan met name de Brabanders – zal nu natuurlijk direct z’n oren spitsen. Een Bentley speciaal voor dat biermerk uit Lieshout? Wauw. Toch moeten we de fanatieke bierfanaten teleurstellen: in dit geval wordt er niet gesproken over het bier, maar gaat het om Beieren, in Duitsland. Dit bijzondere exemplaar is gemaakt om de schoonheid van de Duitse staat. Wat ons betreft een ietwat geslaagdere aanpak dan deze Bentley ‘Tank’.

De Bentley Continental GTC Bavaria Edition is een creatie van Mulliner

Het is natuurlijk niet zomaar een Bentley – er is wel degelijk het een en ander aangepast om dit met recht een ‘exclusieve’ Bentley te kunnen noemen. De meest in het oog springende details zijn toch wel de kleuren en het terug laten komen van de Beierse vlag (de blauw-witte blokjes). Bovendien is het exterieur eveneens in hete kleurschema van die vlag uitgevoerd. De bolide zelf is gespoten in Glacier White, terwijl het dak de kleur Imperial Blue draagt.

bentley continental gtc bavaria edition Mulliner Pure Luxe

De details van de vlag komen ook terug op de spatborden. Daar wordt aan weerszijden een klein vlaggetje getoond, opgevuld met gekleurd emaille. Hetzelfde patroon is ook terug te vinden op de hoofdsteunen en bij het instappen wijzen de sierlijsten erop dat het wel degelijk een bijzondere Bentley betreft. Wat misschien nog wel de grootste verandering is – maar welke niet direct opvalt – is de aangepaste bumper. Deze heeft een verchroomde grille die lager is dan de grille van standaard specificatie.

bentley continental gtc bavaria edition Mulliner Pure Luxe

Als laatste is natuurlijk de motor aan de beurt, maar deze is – naar alle waarschijnlijkheid – niet aangepast. Onder de motorkap vinden we nog steeds de 6,0-liter W12, goed voor zo’n 626pk. Deze krachtbron wordt aangestuurd door een 8-traps automaat met dubbele koppeling. Hiermee gaat de luxueuze, maar vooral ook zware cabriolet alsnog in 3,7 seconden naar de 100km/u. Over prijzen is nog niets bekend.

bentley continental gtc bavaria edition Mulliner Pure Luxe

Bron: Bentley