Heden ten dagen komen er steeds meer autofabrikanten met nieuwe modellen die een elektrische motor hebben. Maar hier blijft het echter niet bij. Steeds vaker wordt er geëxperimenteerd met het vervangen van zware verbrandingsmotoren in klassieke auto’s voor milieuvriendelijke elektromotoren om een retro-futuristische hot rods te bouwen. Zo ook bij deze klassieke Mustang. 

Een klassieke Ford Mustang met een elektromotor

Het bedrijf, genaamd Charge Automotive uit Londen, heeft onlangs een klassieker uit de jaren zestig omgetoverd tot een Mustang met een volledige elektromotor. Voor het project is er een team van engineers samengesteld.  Deze waren voorheen werkzaam voor onder andere Williams F1, McLaren Automotive en Jaguar Land Rover. De auto heeft een officieel goedgekeurde Ford Mustang body. Dat zowel beschikbaar is in een fastback als een cabriolet.

De Mustang is uitgerust met een 64kWh batterij, gekoppeld aan een elektromotor met een vermogen van 300 kW – kortom: de Mustang heeft meer dan 400pk aan vermogen tot z’n beschikking. Het maximale bereik op een enkele lading is circa een sobere 200 kilometer. De elektrische motor is echter wel instaat om in iets meer dan 3 seconden van 0 tot 100 km/u te gaan. De prijs begint bij een bedrag van 256,000 dollar. Charge Automotive is van plan om 499 van deze klassiekers met elektromotor te produceren. Een leuk hebbedingetje dus, maar echt praktisch? Nee.

Bron: Luxurylaunches