Het grootste terrein-icoon van de afgelopen decennia krijgt ein-de-lijk een opvolger en daar is menigeen erg enthousiast over. Toch duurt het nog wel even alvorens we de nieuwe Land Rover Defender in al z’n glorie mogen aanschouwen, aangezien er nog diverse tests uitgevoerd moeten worden. Beetje bij beetje komt het nieuwe icoon dichterbij. Inmiddels is er een nieuwe mijlpaal bereikt wat betreft test: er zijn maar liefst 1,2 miljoen kilometers afgelegd – zowel on- als offroad.

De Land Rover Defender wordt hét werkpaard van ’t merk

Het was natuurlijk al even bekend dat er bij Land Rover hard wordt gewerkt om de iconische Defender een waardig opvolger te geven. De terreinwagen voldeed jarenlang aan de eisen van menig consument, maar vernieuwing kon natuurlijk niet uitblijven. Na de aankondiging van het nieuwe model bleef het een tijd lang stil. Er werden tests uitgevoerd en een precieze onthulling werd nog niet aangekondigd. Bovendien besloot Land Rover om nog vrij weinig prijs te geven van de Defender.

land rover defender 2020 Pure Luxe

Helaas voor jullie – en voor ons – is dat nog steeds het geval. Werd wordt steeds meer informatie duidelijk over de technische specificaties van de bolide. Bovendien worden we met steeds meer testuitslagen geconfronteerd en dat onderbouwd waarom Land Rover stelt dat het de meest robuuste creatie van ’t merk tot nu toe is. Zo moet de bolide in staat om prima te functioneren in temperaturen van -40 graden tot 120 graden Celcius. Daarnaast kun je er rustig tot zo’n 4km hoogte mee klimmen – geen probleem volgens Land Rover. Dat zijn serieuze kwaliteiten.

land rover defender 2020 Pure Luxe

Duidelijk is wel dat de nieuwe Defender precies belichaamt waar Land Rover groot mee is geworden: uitstekend uit de voeten kunnen in ruig terrein. Als je je realiseert dat de nieuwe Land Rover Defender de meest robuuste, stevige en capabele creatie van het merk tot op heden is, dan weet je dat ons wat te wachten staat. Volgens de plannen moeten we nog wachten tot 2020 alvorens de productieversie in de showrooms staat. Een uiteindelijke onthulling staat gepland voor het eind van dit kalenderjaar. Wij kunnen niet wachten.

land rover defender 2020 Pure Luxe land rover defender 2020 Pure Luxe