Met geld koop je alles – nou ja, bijna alles dan. Er zijn enkele dingen die met geen enkel bedrag te kopen zijn, maar er zijn zoveel meer dingen die wél te koop zijn met geld. Luxe bolides, dure woningen, bijzondere whisky’s, maar ook dit duo papegaaien. Opgezette papegaaien welteverstaan. De kunst van de ‘Taxidermie’ is er een die z’n oorsprong vindt enkele honderden jaren geleden en welke vandaag de dag door een zeer selectief gezelschap nog wordt uitgeoefend.

‘A Duo of Roseate Cockatoos’ staat mooi op de schouw

Het duo Ferry van Tongeren en Jaap Sinke heeft zich laten inspireren door Charles Darwin om het vak van ‘fauna vereeuwigen’ tot in de puntjes te beheersen. De meeste mensen zien taxidermie als iets vreemds en enigszins luguber. Echter, het wordt door velen ook gezien als een kunst. Het in staat zijn om een overleden dier op de meest conserverende wijze te vereeuwigen en in al z’n glorie tentoon te stellen is iets wat zeer complex is.

fine taxidermy taxidermie jaap sinke ferry van tongeren Pure Luxe

Fine Taxidermy levert producten met een pittig prijskaartje

Mede daardoor is het een vak waarbij het eindproduct een aardig prijskaartje kent. Neem deze twee kaketoes. Het duo is op ingenieuze wijze vereeuwigd onder twee stolpen. De ‘ornamenten’ worden te koop aangeboden door Darwin, Sinke & van Tongeren. Op de website vind je meer informatie. Overigens worden er ook diverse andere dieren aangeboden. Vreemd, maar op z’n minst interessant te noemen.

fine taxidermy taxidermie jaap sinke ferry van tongeren Pure Luxe

Bron: Finetaxidermy