Het is natuurlijk zo dat de rijksten der aarde zoveel geld bezitten, dat ze geen flauw idee hebben wat ze ermee aan moeten. Toch kunnen we ook bij die categorie mensen ervan uit gaan dat ze enigszins handelen met voorbedachte raden – met verstand dus. Toen ons dan ook het nieuws bereikte dat er ergens in Amerika (waar anders) een bedrag van €20.000 voor een pizzabord was betaald, moesten we toch eventjes fronsen. Let wel, het betreft echt zo’n papieren bordje waar je normaliter afstand van doet. Ditmaal is het allemaal nét iets anders.

Alles wat Kurt Cobain heeft aangeraakt is veranderd in goud – of iets wat in de buurt komt

Het pizzabord is op hetzelfde moment geveild als alle andere items van wijlen Kurt Cobain. Deze veiling kwam begin deze week al in het nieuws toen bekend werd dat men grof geld had betaald voor een cardigan gedragen door de wereldberoemde zanger. Ditmaal is er dus weer een item uitgelicht, met eens iets ‘vreemder’ karakter.

kurt cobain nirvana veiling pizzabord Pure Luxe

Foto: Facebook, Julien’s Auctions.

Een pizzabord an sich is nogal nietszeggend. Echter, het pizzabord dat maar liefst €20.000 moet kosten bevat enkele bijzondere zaken. De Nirvana frontman zou er op 23 april 1990 een stuk pizza van hebben gegeten. Het bord werd daarna niet weggegooid, maar door Kurt Cobain gebruikt als ‘kladblaadje’ voor z’n setlijst. Juist die bijzondere toevoeging maakt dat het bord zo bijzonder is. Kurt Cobain was destijds nog lang niet zo beroemd als dat ‘ie later zou worden. Een stukje popgeschiedenis at its finest zullen we maar zeggen.

Bron: Algemeen Dagblad