Als je denkt dat we een grapje maken, dan kunnen we je nu alvast vertellen: NEE, dat is niet het geval. Nu we dat duidelijk gemaakt hebben kunnen we naar het volgende punt en dat is ‘waarom is er een Range Rover die enkel beschikbaar is voor mensen die in de ruimte zijn geweest?’. De reden hiervoor ligt bij het partnership tussen Land Rover en Virgin Galactic. Zoals jullie misschien weten is die laatstgenoemde druk bezig met het realiseren van ruimtereizen en dat wordt nogmaals onderstreept met de uitgave van deze exclusieve Range Rover.

Er zal een Range Rover Astronaut Edition voor 700 ruimtereizigers beschikbaar zijn

Deze speciale Range Rover is een creatie van de SVO-afdeling (Special Vehicle Operations) van Land Rover. De uiterst speciale Range Rover is gebaseerd op de Range Rover Autobiography – óók gecreëerd door de SVO-afdeling. De ruimtereis die door Virgin Galactic opgezet is én uitgevoerd gaat worden is een vrij prijzig tripje te noemen. Deelnemers betalen $250.000 voor een ticket. Mocht je je nou afvragen welke ‘gek’ dat ervoor neerlegt: alle 700 plekken zijn vergeven. Juist ja.

land rover range rover astronaut edition virgin galactic Pure Luxe

Uiteraard is er het een en ander aangepast aan zowel het exterieur als het interieur van deze Range Rover. Zo wordt de bolide uitgerust met een zeer toepasselijke, Zero Gravity Blue lak. Deze lak komt niet zomaar tot stand, nee het kleurtje is geïnspireerd door de intensiteit van de nachtelijke sterrenhemel. Verder wordt het geheel aangekleed met speciale verlichting en diverse ‘Astronaut Edition’ badges.

land rover range rover astronaut edition virgin galactic Pure Luxe

Minimaal 400pk voor het ruimteschip van Range Rover

Binnenin de Range Rover Astronaut Edition vinden we diverse elementen die hinten naar ruimtevaart. Zo zorgt een speciale print op de middenconsole voor ‘extra beleving’. Daarnaast is het interieur uitgerust met een deel afkomstig van het Virgin ruimteschip. De exclusieve Range Rover wordt leverbaar met twee verschillende krachtbronnen. Een P525-model met een 518pk sterke V8 en een P400-model. Die laatstgenoemde levert 398pk. Over de prijs wordt nog niets losgelaten door Land Rover.

land rover range rover astronaut edition virgin galactic Pure Luxe