Als het gaat om collectibles, dan zijn documenten met een historisch verhaal vaak erg veel geld waard. Meestal hebben we ’t dan over horloges, of bekende schilderijen – maar er zijn genoeg andere voorwerpen die onderdeel zijn geweest van een invloedrijk moment. Neem nou dit Timeline Book afkomstig uit de Apollo 11 Lunar Module. 

Christie’s biedt één van de meest zeldzame items uit de ruimtevaart aan

Het moge duidelijk zijn dat alles omtrent ruimtevaart een bepaalde mystiek met zich meedraagt, waar wij ‘gewone’ mensen weinig tot geen kennis van hebben. Ieder kijkje in deze bijzondere, nog vrij jonge wereld is dus interessant. Echter heeft dat wel z’n prijs. Dit specifieke item – het Timeline Book van de Lunar Module tijdens de Apollo 11-missie – wordt namelijk geveild voor een prijs die start op $7.000.000. Een bedrag van maar liefst €6.250.000 voor een ‘boek’.

Timelinebook Lunar module Apollo 11 Neil Armstrong Buzz Aldrin Pure Luxe

Foto: Christie’s.

Hierin werd precies beschreven welke stappen genomen moesten worden door Neil Armstrong en Buzz Aldrin om hun taak goed uit te voeren. Er staan zelfs handgeschreven coördinaten in, die tijdens de maanlanding werden genoteerd. Het stuk zal op 18 juli onder de hamer gaan bij Christie’s veiling in New York. Meer informatie vind je hier.

Bron: Christie’s