De ontwikkeling in autoland staat nooit stil. Het produceren van zuinige, milieuvriendelijke krachtbronnen mag dan de boventoon voeren, ook op andere vlakken blijft men innoveren. Zo heeft Divergent 3D uit Los Angeles besloten dat het tijd wordt om 3D-printen voor eens en voor altijd te doen mengen met de autoindustrie. Het resultaat is deze Divergent Blade. ’s Werelds eerste hypercar gemaakt met behulp van een 3D-printer.

De Divergent Blade moet duidelijk maken dat 3D-printen thuishoort in de autoindustrie

In eerste instantie is het natuurlijk een beetje een gek idee. Een auto gemaakt met een 3D-printer. Toch is werkelijk alles aan deze auto gefabriceerd middels een 3D-printer. Nu moet je niet denken dat het bedrijf uit Los Angeles gebruik heeft gemaakt van zo’n ‘lullige’ huis-tuin-en-keuken 3D-printer. Nee, deze bolide is vervaardigd volgens het proces, maar dan op het hoogst mogelijke niveau.

divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe

Om maar even aan te geven wat het niveau is: men heeft gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën uit zowel de lucht- als ruimtevaartindustrie. Als ze daar goed in zijn geslaagd, dan hebben we hier dus niet te maken met een uit de hand gelopen hobbyproject. De auto bestaat daardoor onder meer uit carbon dat men in de ruimtevaart gebruikt en aluminium van het hoogste niveau.

divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe

De auto is gemaakt om aan de industrie duidelijk te maken wat er mogelijk is middels 3D-printen. Zo is de hypercar voorzien van een 720pk sterke krachtbron, vierwielaandrijving én een carrosserie die slechts 46kg weegt. Het interieur van de bolide is geïnspireerd op de luchtvaartindustrie. De wil om een 3D-geprinte auto te maken heeft niet alleen te maken met het feit dat het nog niet eerder is gedaan. 3D-printen zorgt er namelijk tevens voor dat het productieproces minder vervuilend is én minder tijd in beslag neemt. Hoeveel de auto precies kost en of deze daadwerkelijk te koop zal zijn, is onbekend. Wel is duidelijk dat de toekomst van de autoindustrie weer een veelzijdig nieuw element bevat.

divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe divergent 3d blade 3d-geprinte hypercar Pure Luxe

Bron: Divergent 3D