Schaak is volgens velen een sport voor de upper class. Het spel heeft een bepaalde mystiek over zich heen en doet al gauw vermoeden dat de betrokkene een bepaald niveau van intelligentie en intellect bevat. Logisch ook dat we schaakspellen vaak terug vinden in de landhuizen en villa’s van deze wereld. Uiteraard kun je natuurlijk niet met zomaar een schaakspel op de proppen komen – zo moet ook Hermès gedacht hebben. Het Franse modehuis heeft namelijk een zeer bijzonder spel weten te fabriceren.

Een traditioneel spel in een stijlvol jasje

Normaliter zou je misschien denken dat een merk als Hermès zich volledig uitleeft als het gaat om accessoires (denk aan deze voetbaltafel), maar bij dit schaakspel is niets minder waar. Het traditionele spel is namelijk zeer beschaafd gehouden, met rosewood en mahonie als belangrijkste componenten. Wat direct opvalt en tevens de moderne toevoeging lijkt, is het feit dat alle stukken op zeer abstracte wijze zijn vormgegeven. Het resulteert in een schaakspel dat niet snel ergens zal misstaan. Mocht je interesse hebben, ben dan wel in staat om wat dieper in de buidel te tasten. €6.000 (ruim) voor een schaakspel is niet niks natuurlijk.