Als er één vakantiebestemming binnen Europa ‘het toevluchtsoord voor de rich and famous’ genoemd mag worden, dan is dat wel Ibiza. Het Spaanse eiland wordt ieder jaar bezocht door de meest vermogende mensen. En met die rijken op één plek komt ook de nodige ellende kijken, er valt natuurlijk veel te halen wanneer je de verkeerde intenties hebt. Zo werd ook pijnlijk duidelijk voor een 22-jarige man uit Azerbeidzjan. 

22-jarige uit Azerbeidzjan ‘verliest’ zijn Richard Mille horloge aan een zakkenroller

Nu is het natuurlijk niet iedere dag dat je hoort dat een 22-jarige jongeman op vakantie gaat met een horloge van ruim €1 miljoen om z’n pols, maar zoals gezegd het is Ibiza – en daar kan vrijwel alles. Nu is het natuurlijk zo dat zakkenrollers geen onbekend fenomeen zijn in toeristische plaatsen, maar de buit is allerminst ‘gewoon’ te noemen.

richard mille rm 50-03 ibiza overval Pure Luxe

Naar het schijnt werd de 22-jarige jongeman op klaarlichte dag overvallen toen hij met een vriend over straat liep. De zakkenroller duwde meermaals tegen het slachtoffer aan en ontfutselde vervolgens het 40 gram wegende horloge. De jongeman heeft bij de overval enkele verwondingen opgelopen aan z’n arm. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de lokale politie. Het betreft een Richard Mille RM 50-03 McLaren F1. Een limited edition waarvan slechts 75 exemplaren zijn gemaakt.