Als we het hebben over een Lamborghini dan hebben we ’t natuurlijk over een echte ‘rijders-auto‘. Een Huracán kan dan ook prima uit de voeten op het asfalt en mocht je alsnog door de zandbak willen ploeteren met je Lambo, dan koop je toch gewoon een Urus? Althans, zo denken wij dan. Blijkbaar zijn er ook mensen die de behoefte voelen om hun extreem lage Huracán zand te laten happen. Om die vraag enigszins te beantwoorden is deze Lamborghini Huracán Sterrato Off-Road Concept in het leven geroepen.

De Lamborghini Huracán die alle supercar-wetten aan z’n laars lapt

Het is natuurlijk op z’n zachtst gezegd nogal onwennig om een supercar te zien die verhoogd is, spatbordverbreders heeft ontvangen én een relatief klein maatje lichtmetaal met zich mee draagt. Toch is de Lamborghini Huracán Sterrato Off-Road Concept car een optelsom van dit alles. Er valt natuurlijk wat te zeggen voor het principe, gekeken naar de geschiedenis van het Rally-racen. Auto’s als de Lancia Stratos lieten zien dat achterwielaandrijving en een middenmotor prima in staat waren rally’s te winnen.

lamborghini huracán sterrato off-road concept car Pure Luxe

Toch hoort een Lamborghini Huracán wat ons betreft symbool te staan voor on-road performance, in plaats van ploeteren door ruw terrein. Deze off-road Huracán wordt voortgedreven door dezelfde V10 en vierwielaandrijving als de reguliere Lamborghini Huracán EVO. Echter heeft men de ECU aangepast, zodat er meer kracht beschikbaar is bij lagere toeren. Daarnaast worden vitale onderdelen beschermd door aluminium beplating en wordt de auto gekenmerkt door diverse Kevlar-onderdelen. Om het geheel af te maken is er een LED-bar geïnstalleerd en beschikt de auto over extra Pods, om de wegen te verlichten. Of deze bijzondere Huracán daadwerkelijk zijn opwachting zal maken in de WRC is nog maar de vraag.

lamborghini huracán sterrato off-road concept car Pure Luxe

Bron: Lamborghini