Als we één horlogemerk op moeten noemen dat er in de afgelopen jaren voor heeft gezorgd dat men anders ging kijken naar horlogerie, dan is het wel MB&F. Het geesteskind van Max Büsser staat erom bekend dat er enkel horloges worden gemaakt die alles behalve orthodox zijn. De creaties zijn stuk voor stuk uiterst bijzonder en – ondanks het feit dat smaak persoonsgebonden is – verdienen een hoop lof. Met de toevoeging van deze HM7 Aquapod Platinum Red heeft het merk weer iets meer kleur in ’t portfolio.

De MB&F HM7 Aquapod Platinum Red is niet te missen

Nu is het praktisch onmogelijk om een horloge van MB&F over het hoofd te zien, maar met de toevoeging van deze Platinum Red-editie heeft het merk een nóg opvallender exemplaar geproduceerd. Het is niet voor ’t eerst dat we schrijven over de Aquapod. Aangezien horloges van MB&F zo opvallend zijn, hebben we al eerder te kennen gegeven dat het voor de liefhebber absoluut een merk is om te volgen.

mb&f hm7 aquapod platinum red horloge Pure Luxe

Wie een beetje bekend is met dit model, weet dat het ‘duikhorloge’ is geïnspireerd op kwallen. Een zijaanzicht laat duidelijk de contouren van een kwal zien en de combinatie met een duiker maakt dat het een goed passend huwelijk is. Deze Platinum Red uitgave is eveneens geïnspireerd op diezelfde diepzeeduikers. Mocht je denken dat de rode kleur gewoon voor de fun is gekozen, dan heb je ’t mis.

mb&f hm7 aquapod platinum red horloge Pure Luxe

Hoe dieper je duikt, hoe meer licht er verdwijnt. Rood is een van de eerste kleuren die dan verdwijnen voor ’t blote oog. Het is precies de reden dat kwallen uit de diepere krochten van de oceaan een rood lijf hebben: dat camoufleert goed. De keuze voor rood is dan ook een zeer passende toevoeging aan het bestaande gamma van MB&F HM7 Aquapods. De kast meet 53,8mm in diameter en is gemaakt van platinum. De rubberen band is rood en de ‘zwevende’ bezel is eveneens rood. Fan? Een exemplaar van deze Aquapod kan van jou zijn voor zo’n €145.000. Meer info vind je hier.

mb&f hm7 aquapod platinum red horloge Pure Luxe

Bron: MB&F