Apple wist altijd een groot publiek aan te spreken met de range aan desktopsystemen – het product waar ’t merk groot mee werd. Toch was de introductie van de laatste Apple Mac Pro niet het succes waar het merk – en vooral de consument – op had gehoopt. De pc bleek gigantisch krachtig en modern, maar zeer beperkt met betrekking tot updates en hardware-matige uitbreidingen. Een aspect dat voor consumenten en Apple zelf toch wel erg zwaar woog, in negatieve zin. Nu heeft Apple de nieuwe Mac Pro geïntroduceerd en wordt één ding duidelijk: men heeft meer dan geleerd van de fouten uit het verleden.

Apple introduceert Mac Pro met uitbreidbare hardware

Daarmee is meteen het grootste positieve aspect van deze nieuwe Apple Mac Pro omschreven. Zoals gezegd was de vorige Mac Pro een krachtig apparaat vanaf het moment van introductie, maar lastig verder uit te breiden. Iets waar fanatieke gebruikers toch wel graag mee in de weer gaan. Gelukkig heeft Apple deze nieuwe Mac Pro dusdanig ontworpen dat er van ‘grenzen’ weinig sprake is.

apple mac pro computer pc Pure Luxe

Het roestvrijstalen frame met handvatten en wieltjes (optioneel) is speciaal ontworpen voor upgrades en modulaire toepassingen. Om het stukje techniek op verantwoorde wijze op je bureau te zetten is er een aluminium behuizing gemaakt die internationaal nog het meest doet denken aan een kaasschaaf. De pc heeft de beschikking over acht PCIe-poorten, een Intel XEON processor met een maximum van 28 cores en tot zo’n 1,5TB aan RAM. Het is dus een echt werkpaard.

apple mac pro computer pc Pure Luxe

Om het geheel af te maken worden de GPU’s samengevoegd in een MPX-module (Mac Pro Expansion Module), met een extra powerslot en een Thunderbolt aansluiting. De Mac Pro is tot zeer indrukwekkende prestaties in staat, met een optionele Afterburner videokaart die in staat is om 6 miljard pixels per seconde te verwerken. Het mooiste van alles? Dit alles is verkrijgbaar voor een prijs die begint bij ‘slechts’ €5.300.

apple mac pro computer pc Pure Luxe

Bron: Apple