Lange tijd moest de liefhebber van BMW’s grootste tourer het doen met een BMW M850i. Een snelle variant van de iconische 8-serie, maar beslist niet wat BMW puristen verwachten van een auto met M-badge. Gelukkig komt daar nu verandering in. Het Beierse automerk heeft namelijk het doek getrokken van de BMW M8 coupé en cabrio en we moeten zeggen: ze ogen zeer geslaagd.

De nieuwe BMW M8 ontleent veel karakteristieken aan de M8 GTE

Wat direct opvalt aan deze nieuwe BMW M8 is het feit dat er relatief veel gebruik is gemaakt van carbon in het exterieur van de auto. Het oogt vrij ‘apart’ bij een eerste aanblik, maar we vinden het bijvoorbeeld beter uitzien bij de cabrio-kleur dan het blauw van de coupé. De BMW M8 GTE heeft inmiddels een overwinning in de 24-uurs van Daytona achter z’n naam staan en BMW heeft alle kennis van techniek en prestatie overgenomen en op aangepaste wijze toegepast op de productieversie van de BMW M8.

bmw m8 8-serie coupe cabrio Pure Luxe

De bolide wordt aangedreven door een 4,4-liter V8 met 619pk. Het is dezelfde V8 als die in de M850i, echter levert de krachtbron daar 530pk. Met z’n 619 paarden weet de M8 in 3 seconden van 0 naar 100km/u te sprinten. Volgens de officiële gegevens stopt de naald bij een topsnelheid van 305km/u. Zoals gezegd wordt de auto aangekleed met diverse accenten die benadrukken dat het geen gewone 8-serie betreft. Zo zien we een kofferbakspoiler, carbon accenten in de voorbumper en het optionele carbon dak van ’t M Carbon Package. Meer informatie vind je hier.

bmw m8 8-serie coupe cabrio Pure Luxe bmw m8 8-serie coupe cabrio Pure Luxe

Bron: BMW