‘Wat zou je doen als je een onuitputtelijke bankrekening had?’. Het is een vraag die menigeen zichzelf stelt op ’t moment dat hij of zij even wegdroomt. Met veel geld gaan veel deuren open. Dingen die voorheen onbereikbaar leken liggen nu ineens binnen handbereik en je kunt doen wat 99% van de mensen niet kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een privé-tour te volgen door het Louvre. Want, zonder de alledaagse drukte neem je alles veel beter in je op. Toch?

Je bent helaas niet de eerste die een Louvre privé-tour kan kopen

Nee, het is namelijk al een tijdje geleden in ’t nieuws geweest dat een koppel een privé-tour door het Louvre wist af te dwingen. We hebben het dan uiteraard over Jay-Z en Beyoncé. Geheel in lijn met hun Apeshit-videobesloot de directie van het Louvre dat de mogelijkheid tot een privé-tour aan het aanbod toegevoegd moest worden.

De gehele tour start met een taxirit vanuit je hotel naar I.M. Pei’s Glass Pyramid – in, jawel, een Tesla. Het moet natuurlijk wel verantwoord zijn wat betreft design en gedachtegang. Vanuit de piramide start de after hours tour. Deze begint in de Middeleeuwse gewelven van het Louvre. Vervolgens word je in een anderhalf uur durende rondleiding samen met 3 andere gasten rondgeleid door de diverse vertrekken van het Louvre. De tour eindigt op de Pont des Arts brug waar je per boot via de Seine teruggebracht wordt.