Het Formule-1 seizoen is afgelopen weekend weer in al haar glorie doorgegaan. Op het Belgische circuit van Spa Francorchamps werd ‘onze’ Max Verstappen derde – een prestatie waar man voorafgaand aan de Grand Prix voor getekend had. Uiteraard gaat er aan een Grand Prix-weekend veel meer vooraf dan wij op televisie meekrijgen. De Red Bull Racing fabriek in Milton Keynes is een epicentrum van innovatie, techniek en top-secret ontwikkeling. Een plek waar je niet iedere dag rondloopt. Toch krijgen we nu een kijkje in de keuken.

Hoe Milton Keynes een overwinning van Verstappen en Ricciardo voorbereidt

De Fabriek waar Red Bull Racing alles tot in de puntjes in orde maakt ligt in het zuid-oosten van Engeland – Milton Keynes om precies te zijn. Het is daar waar Aston Martin Red Bull Racing alles tot in de puntjes uitpluist, ontwikkelt, ontwerpt en beproeft. Zo zorgt de F1-renstal ervoor dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo iedere Grand Prix weer over het best mogelijke materiaal kunnen beschikken (op de motor na dan). Het is tevens de plaats waar het verantwoordelijke team iedere dag opnieuw pitstops oefent. Daarnaast is fabriek in staat om bepaalde onderdelen in één dag te ontwerpen én te ontwikkelen – een bijzondere eigenschap. Bovendien is het de plek waar alle carbon onderdelen vervaardigd worden. Kortom: een ongelooflijk druk epicentrum waar de allerlaatste Formule-1 technologie het licht ziet. In deze video zien we in ongeveer 4 minuten hoeveel verschillende facetten daar bij komen kijken.