In de wereld van luxe vaartuigen is niets te gek. Hoe groter, hoe beter. Als je geen eigenaar bent van een magnifiek jacht, dan zijn er altijd andere oplossingen. Zo worden veel superjachten aangeboden als te huren object. Je zou verwachten dat het huren van een jacht toch net niet helemaal overkomt en men denkt dat je toch niet zo vermogend bent als je doet vermoeden – nou, niets is minder waar. Het is namelijk zo dat de huurprijs voor een pleziertochtje op een boot van formaat verre van goedkoop is. Dit superjacht – genaamd Anneliesse – is het perfecte voorbeeld. Het is namelijk ’s werelds duurste jacht voor verhuur. Wat kost dat dan? Nou, zo’n €1.825.000 per week.

Superjacht Anneliesse

Dit superjacht en tevens charter project was ooit eigendom van de Cypriotische Britse zakenman Andreas Liveras. Een van de rijkere Britse zakenmensen begon het project ooit met een 85-meter lang superjacht. Inmiddels is het jacht meermaals van eigenaar verwisseld én werd het maandenlang onder handen genomen in Italië. Het kreeg een nieuwe eigenaar in de vorm van de miljardair Sheldon Adelson en tevens een extra 6,5 meter ruimte.

superjacht queen miri is het duurste huurjacht ter wereld Pure Luxe

Deze make-over resulteerde in een superjacht van liefst 91,5 meter lang en een nieuwe naam: Queen Miri. Als gevolg van de maandenlange procedure in Italië kreeg het jacht onder meer een ‘garage’ aan boord die direct in ’t zeewater uitkomt, een heuse beach club en een zwembad dat ontstaat uit verwarmd zeewater. Het interieur werd veel verder onder handen genomen. Zo werd er onder andere een jacuzzi op ’t dek geplaatst en kreeg de lounge area een volledige make-over.

superjacht queen miri is het duurste huurjacht ter wereld Pure Luxe

De master suite is niet zo groot als je zou verwachten op een jacht van ruim 91 meter lang, maar dit komt mede vanwege de grote hoeveelheid gastvertrekken aan boord van dit vaartuig. Deze ruimte wordt gecomplimenteerd door een uitzicht van 180 graden. ’s Ochtends wakker worden hier is dus absoluut geen straf. Uiteraard vinden we op dit jacht ook een fitnessruimte én meerdere dinertafels met ruimte voor 18 personen per stuk.

superjacht queen miri is het duurste huurjacht ter wereld Pure Luxe

Al met al een zeer luxe jacht voor verblijf met je familie en vrienden. Je moet er wel wat voor over hebben om er een week mee te varen want goedkoop is ’t niet, maar dan heb je gegarandeerd een goede tijd en ben je van alle gemakken voorzien.

 

Bron: Beam